"Olainfarm" valdes locekļa amatu atstāj Lauris Macijevskis

Rīga, 9.jūn., LETA. Zāļu ražotāja AS "Olainfarm" padomei pirmdien, 8.jūnijā, iesniegumu par amata atstāšanu iesniedzis līdzšinējais valdes loceklis Lauris Macijevskis, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Macijevskis turpinās pildīt amata pienākumus līdz piektdienai, 12.jūnijam.

"Atstāju savus amata pienākumus ar labi padarīta darba sajūtu un uzņēmumam esot teicamā finanšu stāvoklī. Ņemot vērā "Olainfarm" ambiciozos plānus, arvien lielāka loma uzņēmuma attīstībā būs farmācijas nozares profesionāļiem, kuri šobrīd "Olainfarm" valdē ir spēcīgi pārstāvēti," pauda Macijevskis.

Viņš arī informēja, ka izlēmis turpmāko profesionālo darbību saistīt ar privāto uzņēmējdarbību. 

Pēc "Firmas.lv" datiem, šogad 21.maijā reģistrēta SIA "Empo Ventures", kuras īpašnieki vienādās daļās ir Macijevskis, Kristīne Sarkane un Dmitrijs Kalniņš-Bergs. Kompānijas pamatkapitāls ir 15 000 eiro. 

Macijevskis norādīja, ka "Empo Ventures" būs divi darbības virzieni - investīciju piesaiste jauniem attīstības projektiem un palīdzība finanšu grūtībās nonākušiem uzņēmumiem.

"Olainfarm" padomes priekšsēdētājs Gundars Bērziņš pauda, ka Macijevskis palīdzēja uzņēmumam pārmaiņu laikā nostiprināt pozīcijas un radīt spēcīgu pamatu turpmākai darbībai.

"Olainfarm" valdē Macijevskis darbojas kopš 2019.gada 4.aprīļa, un viņa uzdevums ir pārmaiņu un krīzes vadība. 

"Olainfarm" valdē turpina darbu valdes priekšsēdētājs Jerūns Veitess un valdes locekļi Milana Beļeviča, Mārtiņš Pūriņš, Raimonds Terentjevs, Elena Bušberga un Signe Baldere-Sildedze. 

Vienlaikus kompānijā atzīmēja, ka "Olainfarm" pašreizējā finansiālā situācija vērtējama kā noturīga, kā arī neskatoties uz nebijušiem ārējās vides apstākļiem Covid-19 pandēmijas dēļ "Olainfarm" grupa turpina strādāt pie izvirzīto mērķu sasniegšanas.

Jau vēstīts, ka "Olainfarm" koncerna auditētais apgrozījums 2019.gadā bija 137,219 miljoni eiro, kas ir par 10,4% vairāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa pieauga 2,2 reizes un bija 23,628 miljoni eiro. Vienlaikus paša "Olainfarm" apgrozījums pērn bija 104,363 miljoni eiro, kas ir pieaugums par 12,2% salīdzinājumā ar 2018.gadu, bet kompānijas peļņa palielinājās 2,5 reizes un sasniedza 22,239 miljonus eiro.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. "Olainfarm" lielākais akcionārs ir "Olmafarm" (42,56%), kas vienādās daļās pieder Valērija Maligina mantiniecēm - Irinai Maliginai, Annai Emīlijai Maliginai un Nikai Saveļjevai. "Olainfarm" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.