Papildināta - Alus un dzērienu iepakojuma savienība izveidojusi kompāniju "Depozīta iepakojuma operators"

(Pievienots "Depozīta iepakojuma operatora" komentārs 7. un 8.rindkopā.)

Rīga, 8.jūn., LETA. Alus un dzērienu iepakojuma savienība pagājušajā nedēļā izveidojusi kompāniju SIA "Depozīta iepakojuma operators", liecina "Firmas.lv" informācija.

Jaundibinātās kompānijas pamatkapitāls ir 22 500 eiro, un tās vienīgā īpašniece ir SIA "Alus un dzērienu iepakojuma savienība".

Kompānijas "Depozīta iepakojuma operators" valdes priekšsēdētājs ir Miks Stūrītis.

Kompānijas juridiskā adrese ir Aldaru laukums 1, Cēsīs, kas ir juridiskā adrese arī AS "Cēsu alus".

"Depozīta iepakojuma operators" reģistrēts otrdien, 2.jūnijā.

"Alus un dzērienu iepakojuma savienības" īpašnieki ir AS "Aldaris" (24,98%), "Cēsu alus" (24,09%), SIA "Cido Grupa" (24,09%), AS "Agrofirma Tērvete" (10,4%), SIA "Piebalgas alus" (5,82%), SIA "Bauskas alus" (5,12%), SIA "Simeks" (2,27%), SIA "Mamas D" (1,83%), SIA "Užavas alus" (1,02%) un SIA "Alus Nams" (0,4%).

Stūrītis aģentūrai LETA pastāstīja, ka uzņēmuma primārais mērķis ir sagatavot pieteikumu akreditācijai, kas noteikta Iepakojuma likumā. Viņš stāstīja, ka gadījumā, ja apstiprina uzņēmuma akreditāciju, jaunizveidotais depozītsistēmas operators apkalpos jebkuru ražotāju, kas rada dzērienu iepakojumu un ar kuru tiks noslēgts septiņu gadu līgums.

Pēc Stūrīša teiktā, patlaban "Depozīta iepakojuma operatora" dalībnieku lokā ir "Alus un dzērienu iepakojuma savienības" īpašnieki, bet tuvākajā nākotnē pievienosies arī citi ražotāji, par kuriem uzņēmums informēs. Patlaban būtiskas investīcijas nav veiktas.

Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas (LPUF) vadītāja Ināra Šure iepriekš aģentūrai LETA norādīja, ka Stūrītim ir pieredze gan valsts kapitālsabiedrībās, gan privāta kapitāla uzņēmumos. Stūrītis ir guvis pieredzi uzņēmumu vadībā, strādājot tādos tehnoloģiju uzņēmumos kā "Intelligent Systems", "AdvanGrid", "Citrus Solutions" un "Latvijas pasts", realizējot jaunu stratēģiju ieviešanu, investoru piesaisti, uzņēmumu reorganizācijas un citus, ar uzņēmumu mērķtiecīgu izaugsmi, saistītus uzdevumus.

Lai izraudzītos piemērotāko kandidātu depozīta sistēmas operatora projekta vadītāja amatam, ar starptautiska personāla atlases tīkla "Amrop" starpniecību tika veikta atlase. Kopumā tika izskatīti apmēram 70 dažādu kandidātu pieredzes apraksti un ar 29 personām tika veiktas padziļinātas pārrunas.

"Nozīmīgs faktors efektīvai depozīta sistēmas ieviešanai ir ražotāju cieša sadarbība ar mazumtirgotājiem, kas kontrolē gan pārdošanas, gan savākšanas puses pilnīgu pārredzamību no paša sākuma. Esam gandarīti, ka atlases rezultātā esam atraduši cilvēku, kas, mūsuprāt, spētu realizēt tādu sistēmas darbību, kas sniegtu pievienoto vērtību ne tikai mums, sabiedrībai, šobrīd, bet arī nākamajām paaudzēm," uzsvēra Šure.

Tāpat vēstīts, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija izstrādājusi depozīta sistēmas darbības noteikumus, kas nosaka depozīta iepakojuma pieņemšanas, savākšanas, pārstrādes, sagatavošanas atkārtotai izmantošanai un nodošanas atkārtotai izmantošanai procentuālo apjomu un termiņus, depozīta iepakojuma speciālās norādes paraugu un lietošanas nosacījumus, depozīta iepakojuma uzskaites sistēmā apkopojamo informāciju un virkni citu ar sistēmas darbību saistītu lietu.