Kravu pārvadātājs "Kreiss" jūnijā plāno atjaunot darbību pērnā gada līmenī

Rīga, 5.jūn., LETA. Kravu pārvadātāja "Kreiss" apgrozījums šogad martā un aprīlī samazinājās par 5-10%, salīdzinot ar gadu iepriekš, taču līdz jūnija beigām plānots atjaunot uzņēmuma darbību vismaz pērnā gada līmenī, teikts uzņēmuma 2019.gada pārskata vadības ziņojumā.

Gada pārskata vadības ziņojumā skaidrots, ka saistībā ar Covid-19 pandēmiju situācija pēdējos divos mēnešos bija neskaidra un strauji mainījās, tāpēc kompānijas vadība neuzskata par nepieciešamu sniegt skaitliskas aplēses par iespējamo vīrusa izplatības ietekmi uz "Kreiss". 

"Transports ir tā nozare, kurā Covid-19 sekas ir jūtamas ar nelielu aizkavēšanos. No 2020.gada marta ar dažādām laika nobīdēm nestrādā rūpnīcas un uzņēmumi, no kravām praktiski tiek piegādāti vien medikamenti un pirmās nepieciešamības preces," teikts vadības ziņojumā. Tajā arī norādīts, ka situācija "ir sarežģīta, bet ne kritiska".

Kompānijas neto apgrozījums šogad martā un aprīlī, salīdzinot ar pērnā gada attiecīgajiem mēnešiem, ir krities par 5-10%. Tomēr zaudējumus daļēji kompensēja degvielas cenu samazinājums, kā arī darbaspēku izmaksu samazinājums, skaidrots vadības ziņojumā.

"Pozitīvi vērtējam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) piešķirtās valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu (VSAOI) un iedzīvotāju ienākumu nodokļa (IIN) parādu apmaksas brīvdienas," teikts vadības ziņojumā. Tāpat uzņēmuma vadība pozitīvi vērtē banku lēmumus par kredītbrīvdienām, kuras gan "Kreiss" neizmantoja.

Tāpat vadības ziņojumā minēts, ka, mobilizējot resursus, zaudējumu sekas minimizētas, kas ļāva uzņēmumam bez straujiem kritumiem pakāpeniski virzīt saimniecisko darbību ierastajās sliedēs.

"Uzskatām, ka līdz jūnija beigām "Kreiss" darbība tika atjaunota vismaz pagājušā gada apmēros," teikts vadības ziņojumā. 

Tāpat vadība ziņojumā norādīts, ka "Kreiss" ir izstrādāts plāns, kā 2020.gadā noturēt un uzlabot ienesīgumu, uzrunājot lielos pasaules līmeņa klientus un palielinot autoparka noslodzi. 

Uzņēmums plāno palielināt apgrozījumu, meklējot jaunus klientus ar regulāriem, pastāvīgiem un apjomīgiem pasūtījumiem. Tāpat iecerēts investēt līdzekļus jaunu transportlīdzekļu iegāde, kā arī informācijas tehnoloģiju (IT) programmu moduļa izstrādē procesu optimizācijai, datu digitalizācijai un datu apstrādes automatizācijai. 

2019.gadā "Kreiss" apgrozījums bija 176,067 miljoni eiro, kas ir par 1,1% vairāk nekā gadu iepriekš, kā arī kompānija guva 441 127 eiro peļņu pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmums reģistrēts 1994.gadā, un tā pamatkapitāls ir divi miljoni eiro. "Kreiss" vienādās daļās pieder Sergejam Zaļizko un Andrejam Kuzņecovam.