Cenu aptaujā piedāvā iegādāties kompāniju "PNB apdrošināšanas brokeris"

Rīga, 4.jūn., LETA. Maksātnesējīgās "PNB bankas" administrators Vigo Krastiņš cenu aptaujā piedāvā iegādāties bankai piederošo kompāniju "PNB apdrošināšanas brokeris", aģentūrai LETA pavēstīja bankā.

Cenu aptaujā piedāvā iegādāties "PNB bankai" piederošās 71 153 "PNB apdrošināšanas brokeris" kapitāldaļas, kas veido 100% no balstiesīgā pamatkapitāla. Kapitāldaļu sākumcena ir 1900 eiro.

Visām personām, kuras vēlas piedalīties kapitāldaļu cenu aptaujā, līdz 2020.gada 25.jūnija plkst.23.59 jāiemaksā bankas kontā drošības nauda 10% apmērā no kapitāldaļu sākumcenas jeb 190 eiro, kā arī dalības maksa 242 eiro. Tāpat jāiesniedz atbilstoši cenu aptaujas noteikumiem sagatavots iesniegums par dalību cenu aptaujā, norādot tajā kapitāldaļu pirkuma cenas piedāvājumu, kā arī jāiesniedz citi cenu aptaujas noteikumos minētie dokumenti.

"PNB apdrošināšanas brokeris" reģistrēta 2007.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija. 2019.gadā "PNB apdrošināšanas brokeris" apgrozījums bija 31 782 eiro, bet kompānijas peļņa bija 7775 eiro.

Jau vēstīts, ka "PNB bankas" darbība tika apturēta 2019.gada 15.augustā, bet 12.septembrī Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pasludināja "PNB banku" par maksātnespējīgu. 

"PNB bankas" darbība tika apturēta, lai nepieļautu bankas līdzekļu aizplūšanu.

Eiropas Centrālā banka (ECB) kā "PNB bankas" tiešais uzraugs 2019.gada 15.augustā nolēma atzīt "PBN banku" par tādu finanšu iestādi, kas ir nonākusi vai nonāks finanšu grūtībās, savukārt Eiropas Vienotā noregulējuma valde pieņēma lēmumu neveikt "PNB bankas" noregulējumu, kas nozīmē neveikt pasākumus, lai bankas darbību stabilizētu. Ņemot vērā minēto, Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) nolēmuma apturēt finanšu pakalpojumu sniegšanu "PNB bankā" un lēma par noguldījumu nepieejamību.

ECB kā "PNB bankas" tiešais uzraugs pieņēmis šādu lēmumu, konstatējot, ka banka nav ievērojusi regulējošās prasības un izvērtējot bankas finansiālo situāciju.