Alumīnija konstrukciju ražotāja "Aile grupa" apgrozījums pērn audzis par 31,2%

Rīga, 1.jūn., LETA. "UPB" holdingā ietilpstošā alumīnija durvju un logu, kā arī alumīnija konstrukciju ražotāja SIA "Aile grupa" pērn strādāja ar 25,294 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 31,2% lielāks nekā 2018.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga 1,7 reizes un sasniedza 1,254 miljonus eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pērn "Aile grupa" nodrošināja arvien pieaugošo pieprasījumu pēc karkasa un fasādes risinājumiem "UPB" holdinga projektos. Pagājušajā gadā lielākie bija projekti Zviedrijā - sabiedriskā ēka "Fargskrapan" Sollentūnā, kā arī biroju ēkas "Platinan" un "Garda Vesta" Gēteborgā, "Princeton" un "Kronan" Stokholmā, "Angstrom" Upsalā, "Dialogen" Jenčēpingā, kā arī vairāki citi projekti Skandināvijā un Latvijā.

Pērn, sākot projektēšanu biroju ēkai "Valle View", uzņēmums pēc vairāku gadu pārtraukuma atgriezās pie stikla fasāžu projektiem Norvēģijā. Tāpat pērn sākta projektēšana biroju ēkai "Farringdon" Londonā, tādējādi ar stikla fasāžu projektiem apgūstot jaunu eksporta tirgu.

Pagājušajā gadā "Aile grupa" palielināja stikloto alumīnija konstrukciju ražošanas platību par 25%, kā arī iegādājās vairākas jaunas licences Būvniecības informācijas modelēšanas datorprogrammai "Tekla".

Vadības ziņojumā norādīts, ka nav paredzams, ka Covid-19 uzliesmojumam būs tieša tūlītēja un būtiska negatīva ietekme uz "Aile grupas" darbību, finanšu stāvokli un darbības rezultātiem. Tomēr uzņēmuma vadība nevar izslēgt iespēju, ka stingru ierobežojumu perioda ieilgšana, ieviesto drošības pasākumu pastiprināšana vai šādu pasākumu negatīvā ietekme uz ekonomikas vidi, kurā "Aile grupa" veic komercdarbību, vidējā un ilgākā termiņā varētu negatīvi ietekmēt uzņēmuma darbības rezultātus. Tādēļ "Aile grupa" rūpīgi uzrauga situāciju un veiksim nepieciešamos pasākumus, lai mazinātu jaunu notikumu un apstākļu ietekmi.

"Aile grupa" 2018.gadā strādāja ar 19,277 miljonu eiro apgrozījumu un guva 719 700 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Aile grupa" ir viens no lielākajiem alumīnija-koka, stikla un alumīnija konstrukciju projektētājiem un ražotājiem Baltijas valstīs. "Aile grupa" jau kopš 1994.gada darbojas gan Latvijā, gan ārpus tās - Zviedrijā, Norvēģijā, Dānijā, Vācijā, Lielbritānijā, Islandē, Šveicē, Baltijas valstīs, Grieķijā, Francijā un Krievijā.

Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2828 eiro, tā vienīgais īpašnieks ir AS "UPB". Uzņēmuma patiesie labuma guvēji ir Uldis Pīlēns, Māris Mors un Madara More.

"UPB" ir viens no vadošajiem industriālajiem koncerniem Latvijā, kas jau 26 gadus darbojas gan Latvijas, gan ārvalstu tirgos. "UPB" pamata darbības nozares ir būvkonstrukciju projektēšana, ražošana, būvuzņēmējdarbība, montāža, tirdzniecība un serviss. Holdingā ietilpst vairāk nekā 40 uzņēmumi un ražotnes, kas apvienotas patstāvīgi strādājošās uzņēmumu grupās, no kurām lielākās ir "MB Betons grupa", "RK Metāls grupa", "Aile grupa", "UPB Energy grupa" un "UPB Nams grupa". Uzņēmumi un to ražotņu tīkls pārklāj visu Latvijas teritoriju.