"Viada Baltija" apgrozījums pērn pieauga par 5,7%

Rīga, 1.jūn., LETA. Degvielas mazumtirgotājs AS "Viada Baltija" apgrozījums pērn bija 174,976 miljoni eiro, kas ir par 5,7% vairāk nekā 2018.gadā, bet peļņa samazinājās 3,2 reizes līdz 80 563 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Vadības ziņojumā teikts, ka pērn "Viada Baltija" turpināja modernizācijas un attīstības procesu - gada gaitā tika uzbūvēta un atvērta jauna koncepta degvielas uzpildes stacija "Jugla", kā arī degvielas uzpildes staciju tīkls papildināt ar nomā paņemtām uzpildes stacijām "Krūzes", "Dambja" un "Maskavas 2". Tāpat tika uzbūvētas un atvērtas pilnīgi jaunas automātiskās automazgātuves "Buļļu" un "Ādaži". Savukārt rekonstruētas atbilstoši jaunam konceptam tika četras degvielas uzpildes stacijas - Rīgā "Šampētera" un "Keldiša" degvielas uzpildes stacijas, kā arī degvielas uzpildes stacija "Jēkabpils 1" un "Rēzekne 1". Turklāt degvielas uzpildes stacijā "Kauguri" papildus uzbūvēta gāzes uzpildes stacija.

Šogad uzņēmuma darbība ir vērsta uz tālāku tīkla modernizāciju, attīstību un paplašināšanu. Paredzēts atvērt jaunas degvielas uzpildes stacijas un turpināt modernizēt esošās.

Vadības ziņojumā teikts, ka ar Covid-19 pandēmijas izplatību saistīti ierobežojumi ievērojami samazina ekonomikas attīstību valstī un pasaulē. "Nav paredzams, kā situācija varētu attīstīties nākotnē, un līdz ar to, pastāv ekonomikas attīstības nenoteiktība. Uzņēmuma vadība nepārtraukti izvērtē situāciju. Pašlaik "Viada Baltija" veic visus drošības pasākumus, lai aizsargātu savus darbiniekus un klientus. Tāpat uzņēmums veic ikdienas analīzi par "Viada Baltija" ieņēmumiem un izdevumiem, plāno optimizēt izdevumus, izskata degvielas uzpildes staciju rentabilitāti," teikts vadības ziņojumā.

Uzņēmuma vadība uzskata, ka "Viada Baltija" spēs pārvarēt ārkārtas situāciju, jo katru dienu tiek analizēta esošā situācija, klientu pieprasījums, naudas plūsma. Tomēr turpmāko notikumu ietekme uz "Viada Baltija" darbību nākotnē var atšķirties no vadības izvērtējamā. Uzņēmuma budžets 2020.gadam ir apstiprināts, budžeta pārskatīšana pašreiz netiek plānota, saistībā ar to, ka nav iespējams prognozēt tālāko situāciju.

Vadības ziņojumā norādīts, ka "plānotie apjomi pirmajā ceturksnī ir izpildīti 92% apmērā, tā kā ir ierobežota cilvēku pārvietošanās, kas ir saistīta ar Covid-19 profilaktiskajiem pasākumiem, kas izraisīja degvielas realizācijas apjomu kritumu uz 6% salīdzinājumā ar

pagājušā gada martu".

Uzņēmuma vadība pieņēma lēmumu optimizēt izdevumus uz ārkārtas situācijas laiku valstī. No 1.aprīļa atceltas visas piemaksas, kuras ir paredzētas esošajā uzņēmuma nolikumā, tāpat tiek optimizēti izdevumi un analizēta degvielas uzpildes staciju rentabilitāte, attiecīgi saīsināti darba laiks un samazinātas štata vienības. Savukārt nomniekiem ir nosūtīti lūgumi samazināt nomas maksas. 

Vadības ziņojumā teikts, ka "Viada Baltija" ir jābūt gatavai situācijai, ka korporatīvie klienti, iespējams, nespēs apmaksāt rēķinus par iegādāto degvielu. Saistībā ar to, ka uzņēmumi var būt iekļauti krīzes skartajās nozarēs, iepriekš apsverot šos faktorus "Viada Baltija" savlaicīgi veica klientu monitoringu, kā arī visi klienti, kuriem parāds pārsniedz 1000 eiro tiek iekļauti apdrošināšanas līgumā.

Vadības ziņojumā teikts, ka "Viada Baltija" lietošanā atrodas degvielas uzpildes staciju tīkls ar 75 degvielas uzpildes stacijām, no kurām astoņas ir automātiskās, bet 67 - pilna servisa degvielas uzpildes stacijas.

2018.gadā "Viada Baltija" strādāja ar 165,541 miljona eiro apgrozījumu un 262 284 eiro peļņu. 

Uzņēmums reģistrēts 2015.gadā un tā pamatkapitāls ir divi miljoni eiro.