Informatīvo pakalpojumu sniedzējs "Transcom" meklē 35 skandināvu valodās runājošus darbiniekus

Rīga, 25.maijs, LETA. Informatīvo pakalpojumu sniedzējs "Transcom Worldwide Latvia" ("Transcom)" meklē 35 dāņu, zviedru un norvēģu valodās runājošus darbiniekus, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Uzņēmums ārkārtējās situācijas apstākļos ir pārstrukturizējis personāla atlases procesus, pārnesot tos virtuālajā vidē, kā arī darbiniekiem nodrošinot iespēju strādāt no mājām. "Transcom" izvērtē šādu praksi vismaz daļēji piekopt arī turpmāk.

"Kopš krīzes sākuma pieprasījums pēc zvanu centra sniegtajiem pakalpojumiem pieaudzis par 28%, tādēļ uzņēmumā pārskatīti arī darbības procesi, lai pakalpojumus spētu nodrošināt paaugstinātas dinamikas apstākļos. Ņemot vērā, ka cilvēki sākuši vairāk zvanīt un aktīvāk uzdot jautājumus tiešsaistes čatos, uzņēmums meklē papildspēkus. Šobrīd "Transcom" ir 35 vakances un jo īpaši tiek meklēti skandināvu valodā runājoši darbinieki," informēja uzņēmumā.

"Transcom" personāldaļas vadītāja Baltijā Līga Millere stāstīja, ka visas darbības, kas līdz šim tika nodrošinātas uz vietas birojā, patlaban tiek nodrošinātas arī attālināti un virtuālajā vidē.

"Sākot no personālatlases un darba intervijām, līdz pat pilnvērtīgam darbam un klientu apkalpošanai šobrīd ir arī attālināts process. Lai darbinieki varētu kvalitatīvi un atbilstoši visiem datu drošības standartiem strādāt no mājām, veicām rūpīgus sagatavošanās darbus atbilstoši mūsu globālajām vadlīnijām," klāstīja Millere.

Pēc viņas teiktā, patlaban 65% no uzņēmumā strādājošajiem apkalpo klientus no mājām, tehniskais nodrošinājums sniedz iespēju "Transcom" darbiniekiem gan atbildēt uz telefona zvaniem, gan tiešsaistes čata vietnēs sniegt iedzīvotājiem nepieciešamo informāciju. Šajā laikā "Transcom" īpaši strādāts pie virtuālo risinājumu pilnveidošanas. 

"Šobrīd personālatlase notiek virtuālajā vidē. Ņemot vērā, ka pie mums strādā cilvēki no dažādām valstīm un savstarpējai komunikācijai ir jānotiek attālināti, šādu praksi piekopjam jau vairākus gadus jeb krietni pirms Covid-19, līdz ar to adaptēšanās jaunajiem apstākļiem neprasīja ilgu laiku. Kopš ārkārtējās situācijas sākuma esam pieņēmuši darbā un uzsākuši apmācības 22 darbiniekiem, un, ņemot vērā augošo darba dinamiku un pieprasījumu pēc mūsu pakalpojumiem, darbā pieņemsim vēl darbiniekus," atzina Millere.

Kompānija reģistrēta 2001.gada decembrī, un tās pamatkapitāls ir 2840 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Zviedrijā reģistrēts uzņēmums "Transcom WorldWide".

Patlaban nav pieejama informācija par "Transcom Worldwide Latvia" finanšu rādītājiem 2019.gadā, bet "Firmas.lv" informācija liecina, ka 2018.gadā "Transcom Worldwide Latvia" strādāja ar 5,68 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 21,9% mazāk nekā gadu iepriekš, kā arī kompānija cieta zaudējumus 2284 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.