"Maxima Grupe" nodos nekustamā īpašuma pārvaldīšanas procesu katras valsts mazumtirdzniecības tīklu operatoram

Rīga, 25.maijs, LETA. Veikalu "Maxima" tīkla pārvaldnieks "Maxima Grupe" sācis korporatīvās grupas strukturālās pārmaiņas, nododot nekustamā īpašuma pārvaldīšanas procesu katras valsts mazumtirdzniecības tīklu operatoram, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmumā aģentūrai LETA teica, ka šā gada 20.maijā "Maxima Grupe" sākusi tās korporatīvās grupas strukturālas pārmaiņas, vienkāršojot pārvaldību. Pārmaiņu kontekstā "Maxima Grupe" pārvaldīs visus mazumtirdzniecības tīklus un tie pārņems nekustamo īpašumu pārvaldību, ko izmanto veikalu darbības nodrošināšanai.

"Lai padarītu biznesa lēmumu pieņemšanas procesu ātrāku un efektīvāku, mēs esam vienkāršojuši "Maxima grupe" struktūru - mēs pārvaldīsim uzņēmumus no Lietuvas un nodosim nekustamā īpašuma pārvaldīšanas procesu katras valsts mazumtirdzniecības tīklu operatoram," teica "Maxima Grupe" vadītāja Jurgita Šlekite.

Pēc viņas sacītā, viens no galvenajiem iemesliem darījumu veikšanai Nīderlandē bija investīciju pārvaldīšanas ģeogrāfiskā diversifikācija ar stabilu biznesa un tiesisko vidi. Šodien Baltijas valstis pilnībā nodrošina stabilas biznesa un tiesiskās vides vajadzības.

Līdz ar pārmaiņām mazumtirdzniecības tīklu operatori Latvijā un Igaunijā piederēs uzņēmumiem "Maxima Grupe" (67%) un "Maxima LT" (33%). Polijā un Bulgārijā, kur ir plānota tālāka paplašināšanās, "Maxima Grupe" piederēs 100% mazumtirdzniecības uzņēmumu daļas. Nekustamie īpašumi arī turpmāk tiks pārvaldīti caur nekustamā īpašuma pārvaldības struktūrām, kas 100% piederēs mazumtirdzniecības tīklu operatoriem tajā ģeogrāfiskajā vietā, kur tie darbojas.

Līdz ar šīm pārmaiņām Nīderlandē reģistrētais pārvaldes uzņēmums "Lincoln Land Erste B.V" vairs nebūs daļa no grupas struktūras, bet tiks pievienots uzņēmumam "Maxima LT". Pirms pārmaiņām, "Lincoln Land Erste" piederēja nozīmīga daļa "Maxima Grupe" aktīvu - mazumtirdzniecības operatori Latvijā, Igaunijā un Bulgārijā, un nekustamā īpašuma kompānijas Lietuvā, Latvijā, Igaunijā, Polijā un Bulgārijā.

"Maxima Grupe" īpašumtiesību struktūras strukturālās izmaiņas ir plānots pabeigt līdz 2020.gada beigām.

Informācija "Firmas.lv"liecina, ka no 22.maija "Maxima Latvija" 100% kapitāldaļu turētājs vairs nav "Lincoln Land Erste B.V.", bet "Lincoln Land Erste B.V." pieder vairs tikai 33% kapitāldaļu, savukārt 67% "Maxima Latvija" kapitāldaļu pa tiešo pieder "Maxima Grupe".

Caur abām kompānijām - "Lincoln Land Erste B.V." un "Maxima Grupe" uz īpašumtiesību pamata "Maxima Latvija" kontrolē un tās patiesais labuma guvējs joprojām ir bagātākais Lietuvas iedzīvotājs Nerijs Numavičs.

Kompānijā aģentūrai LETA teica, ka iepriekš minētās izmaiņas "Maxima Latvija" darbu nemainīs.

Jau vēstīts, ka 7.aprīlī par "Maxima Grupe" un tā meitas uzņēmuma "Franmax" vadītāju kļuvusi Jurgita Šlekite, šajā amatā nomainot Andri Vilcmeieru. Tikmēr "Maxima Lietuva" vadītājai Jolantai Bivainitei uzticēts vadīt "Maxima Grupe" valdi. "Maxima "Maxima Grupe" valdei kopš pievienojies arī "Maxima Bulgaria EOOD" vadītājs Petars Pavlovs. Tādējādi "Maxima Grupe" jaunās valdes sastāvu veido Jolanta Bivainite, Jurgita Šlekite, Arūns Zimnicks, Viktors Troicins, Edvins Volks, Petars Pavlovs un Vitālijs Rakovskis.

LETA jau ziņoja, ka "Maxima Grupe" pieder mazumtirdzniecības veikalu tīkls "Maxima" (Baltijas valstīs), "Stokrotka" (Polijā) un "T-Market" (Bulgārijā), kā arī e-tirdzniecības uzņēmums "Barbora", kas strādā visās Baltijas valstīs. "Maxima Grupe" konsolidētie ieņēmumi 2019.gadā pieauga par 15,7% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu,

sasniedzot 3,993 miljardus eiro.

"Maxima Grupe" ir "Vilniaus Prekyba" grupas sastāvdaļa. "Vilniaus Prekyba" kontrolē un vada meitas uzņēmumu grupu, kas pārvalda mazumtirdzniecības veikalu tīklus un aptiekas, kā arī nekustamā īpašuma attīstības un pārvaldes uzņēmumus Baltijas valstīs, Zviedrijā, Polijā un Bulgārijā.

Daļa no holdinga kompānijas "Maxima Grupe" ir kompānija "Maxima Latvija" reģistrēta 2000.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro