Lielie fitnesa centri Rīgā ver durvis apmeklētājiem

Rīga, 21.maijs, LETA. Līdz ar Covid-19 pandēmijas dēļ noteikto ierobežojumu mīkstināšanu darbību sākuši vai drīzumā sāks vairāki lielie Rīgas fitnesa klubi, noskaidroja aģentūra LETA.

Sporta kluba "Lemon Gym" Latvijas reģiona vadītājs Jevgenijs Beļakovs aģentūrai LETA apstiprināja, ka "Lemon Gym" ir gatavs atkal atvērt sporta zāles. No 22.maija būs atvērtas tirdzniecības centra "Akropole" zāle, kā arī "Lemon Gym" zāles Imantā, Teikā un Purvciemā. Tikmēr Ķengaraga un Juglas klientiem abonementi paliks "iesaldēti". Ja būs vēlme, klienti no Ķengaraga un Juglas varēs apmeklēt citus "Lemon Gym" klubus.

"Lemon Gym" mājaslapā rakstīts, ka, ņemot vērā esošo situāciju un nolūkā nodrošināt klientiem drošus nosacījumus nodarbojoties "Lemon Gym" sporta klubos, kompānija pieņēmusi papildus piesardzības pasākumus - ievadījusi jaunus noteikumus un izstrādājusi rekomendācijas. Piemēram, "Lemon Gym" mobilajā lietotnē būs iespējams pārbaudīt visus klubus un izvēlēties mazāk aizpildīto, lai izvairītos no riska netikt tajā cilvēku skaita ierobežošanas dēļ.

"MyFitness" valdes loceklis Erki Torns aģentūrai LETA sacīja, ka visi 13 "MyFitness" klubi Latvijā atvērti no 15.maija, uzņemot apmeklētājus klātienē. Biedriem ir atvērtas arī grupu nodarbības, uz kurām rezervācija notiek kā ierasts, taču telpā nedrīkst atrasties vairāk par 25 cilvēkiem.

"MyFitness" mājaslapā teikts, ka sporta klubu apmeklētāju veselības un drošības nolūkā, kā arī, ņemot vērā valsts noteiktās prasības, uzņēmums papildinājis iekšējās kārtības noteikumus un apkopojis rekomendācijas, apmeklējot sporta klubu. Tostarp sporta klubus var apmeklēt, rezervējot vietu "MyFitness" lietotnē, mājaslapā biedra zonā vai sazinoties ar sporta klubu. Rezervējot vietu trenažieru zālē, online sistēma automātiski atcels visas rezervācijas, kuras netiks realizētas piecas minūtes pirms rezervētā laika.

"MyFitness" sporta kluba biedra ar rezervāciju kavējuma gadījumā ļauts apmeklēt trenažieru zāli, ja ir brīvas vietas, bet ne vēlāk kā desmit minūtes pēc treniņa sākuma. Klubā apmeklējumu būs iespējams apstiprināt ne ātrāk kā 15 minūtes pirms treniņa sākuma. Ja ir vēlme trenažieru zālē būs ilgāk, tās apmeklējums būs jārezervē uz vēl vienu stundu. Uz nenoteiktu laiku ir noteiktas darba laika izmaiņas, ar kurām var iepazīties "MyFitness" mājaslapā.

Sporta klubu tīkls "People Fitness" durvis ver šodien, 21.maijā, līdz ar sporta klubu centrā un Imantā atvēršanās, liecina informācija uzņēmuma lapā sociālajā vietnē "Facebook". Pieraksts uz grupu nodarbībām pieejams obligāti lietotnē. Ieeja klubā notiks pēc "dzīvās rindas" principa līdz 25.maijam. Sākot no 25.maija, pieraksts notiks ar lietotnes starpniecību. Sporta klubos ieteicams neuzturēties ilgāk par 90 minūtēm.

Tikmēr grupu nodarbības "People Fitness" atsāks 25.maijā. Sporta klubā ieviestas vairākas izmaiņas cilvēku drošības nolūkā, tostarp tajā pavadītais laiks tiks limitēts līdz 90 minūtēm, ģērbtuvēs un dušās laiks atvēlētais laiks būs ne vairāk kā 20 minūtes. Tāpat sporta kluba apmeklētājiem savstarpēji jāievēro divu metru distance, ko palīdzēs ievērot speciālas uzlīmes uz grīdas. Ar speciālām lentēm apzīmēti trenažieri, kurus varēs izmantot.

"People Fitness" sporta klubos izvietotas arī speciālas dezinfekcijas stacijas, kurās pieejams roku dezinfekcijas līdzeklis, dezinfekcijas salvetes. Dezinfekcijas līdzekļus apmeklētāji aicināti izmantot pēc iespējas biežāk, atrodoties klubā. Tāpat sporta zāļu apmeklētāji aicināti obligāti notīrīt trenažierus un aksesuārus pēc to lietošanas. Ģērbtuvē un dušā nedrīkstēs atrasties ilgāk par 20 minūtēm.

Kā liecina informācija "Firmas.lv", Latvijā "People Fitness" sporta klubus pārvalda SIA "fit People", kas dibināta 2015.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 314 300 eiro un tā īpašnieks ir Krievijas pilsonis Stepans Tarasovs. 2016.gadā Latvijā darbu sākušajam "People Fitness" ir divi sporta klubi Rīgā.

"My Fitness" dibināta 1999.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2,203 miljoni eiro. Uzņēmuma vienīgā īpašniece ir Igaunijā reģistrētā AS "My Fitness".

SIA "Gym LV" dibināta 2015.gada 10.martā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2800 eiro. "Gym LV" pilnībā pieder Lietuvā reģistrētai kompānijai "Impuls LTU", liecina "Firmas.lv" informācija.