"Eco Baltia vide": Līgumi par atkritumu apsaimniekošanu Rīgā noslēgti vairāk ar fiziskām personām

Rīga, 21.maijs, LETA. Līgumi par atkritumu apsaimniekošanu Rīgā noslēgti procentuāli noslēgti vairāk ar fiziskām personām nekā juridiskām personām, intervijā aģentūrai LETA pastāstīja "Eco Baltia vide" valdes priekšsēdētājs Jānis Aizbalts.

"Te gan arī jāņem vērā - jo juridiskā persona ir lielāka, jo tā vairāk grib padiskutēt par līguma nosacījumiem. Tādēļ šis process aizņem ilgāku laiku," sacīja Aizablts.

Viņš stāstīja, ka bez līgumu pārslēgšanas ir investīcijas, kuras jāveic. Ir jāpērk konteineri, jāiegulda autoparkā, klientu centrā.

Pēc Aizbalta teiktā, "Eco Baltia vide" jaunā apkalpošanas zona ir lielāka nekā pirms tam, kā arī iepirkumā bija augstākas prasības par mašīnu izmešu līmeni. Tas nozīmē, ka pēc 20.maija "Eco Baltia vide" vairs nevar lietot vecākās mašīnas, kuras vairs neatbilst izmešu standartiem, kā arī daļēji līdz augusta beigām nomainīs pārējo autoparku. 

Jautāts, kā fiziski notiek pāreja no viena atkritumu apsaimniekošanas operatora pie otra, "Eco Baltia vide" vadītājs norādīja, ka, pēc konsultācijām ar Konkurences padomi, vienošanās paredz, ka esošie atkritumu apsaimniekotāji noslēdz savstarpējus līgumus un konteineri paliek tur, kur tie ir. "Vienīgais izņēmums ir, ja paši klienti prasa nomainīt konteinerus, jo tie ir, piemēram, salūzuši, vai arī tiek lūgti papildus konteineri šķirošanai," viņš piebilda.

LETA jau ziņoja, ka Rīgā stājusies spēkā jauna atkritumu apsaimniekošanas kārtība - pilsēta sadalīta četrās zonās, kurās pakalpojumus nodrošina uzņēmumi "Clean R", "Eco Baltia vide" un pilnsabiedrība "Lautus vide", kuru veido atkritumu apsaimniekotāji "Lautus" un "Pilsētvides serviss".

Uzņēmums "Clean R" nodrošina sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu pirmajā zonā un otrajā zonā - Centra rajona un Latgales priekšpilsētas administratīvajā teritorijā, kā arī Kurzemes rajona administratīvajā teritorijā. "Eco Baltia vide" šos pakalpojumus sniedz ceturtajā zonā - Vidzemes priekšpilsētas un Ziemeļu rajona administratīvajā teritorijā, savukārt "Lautus" un "Pilsētvides serviss" apsaimnieko trešo zonu - Zemgales priekšpilsētas administratīvajā teritoriju.

Tāpat ziņots, ka atkritumu apsaimniekotājs "Eco Baltia vide" 2018.gadā strādāja ar 16,325 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 33,6% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka 3,5 reizes un bija 342 684 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānija reģistrēta 1996.gada septembrī, un tās pamatkapitāls ir 203 470 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir "Eco Baltia grupa".

Pilnu interviju lasiet šeit: https://www.leta.lv/plus/B35A0F2C-6430-46C1-99F9-5C592B9B3CAB/ .