"Čili pica" pārvaldniekam izbeigts tiesiskās aizsardzības process

Rīga, 20.maijs, LETA. Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa izbeigusi restorānu tīkla "Čili pica" pārvaldnieka SIA "Čilija Pizza" tiesiskās aizsardzības procesu, liecina Maksātnespējas reģistra informācija.

Tiesa pirmdien, 18.maijā, nolēmusi izbeigt "Čilija Pizza" tiesiskās aizsardzības procesu, jo tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu nav atbalstījis Maksātnespējas likumā noteiktais kreditoru vairākums.

Tiesiskās aizsardzības process "Čilija Pizza" tik ierosināts 2020.gada 7.februārī, nosakot divu mēnešu termiņu tiesiskās aizsardzības procesa pasākuma plāna izstrādei un saskaņošanai ar kreditoriem, taču aprīlī termiņš plāna izstrādei un saskaņošanai ar kreditoriem tika pagarināts līdz 8.maijam.

Pēc "Firmas.lv" datiem, "Čilija Pizza" šogad 7.februārī, kad kompānijai tika ierosināts tiesiskās aizsardzības process, bija Valsts ieņēmumu dienesta (VID) administrēto nodokļu parāds 268 860 eiro apmērā, 7.martā, proti, īsi pirms ārkārtējās situācijas izsludināšanas valstī, kompānijas nodokļu parādi veidoja 388 330 eiro, 7.aprīlī nodokļu parāds bija sasniedzis 663 336 eiro, bet šogad 7.maijā kompānijai nodokļu parāds bija 546 850 eiro apmērā.

Tāpat ziņots, ka VID "Čilija Pizza" tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāna izstrādāšanas laikā bloķēja banku kontus un nolēma par parāda piedziņu.

"Čilija Pizza" valdes locekle Ieva Šiaudkuliene pauda viedokli, ka ar šādām darbībām VID pārkāpis Maksātnespējas likumā noteiktos aizliegumus par piedziņas lēmumu izpildes apturēšanu, un norādīja, ka VID lēmums ir pārsūdzēts.

Šiaudkuliene piebilda, ka Latvijas-Lietuvas 1996.gada līgums par ieguldījumu veicināšanu un aizsardzību ļauj uzņēmumam vērsties ar prasību pret Latvijas valsti.

"Čilija Pizza" 2018.gada un arī 2019.gada finanšu rezultāti līdz šim nav publiskoti, savukārt 2017.gadā "Čilija Pizza" strādāja ar 6,924 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas zaudējumi pieauga par 65,7% un bija 263 220 eiro. 

Kompānija "Čilija Pizza" reģistrēta 2001.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 1,428 miljoni eiro. Kompānijas vienīgā īpašniece ir Lietuvā reģistrētā holdingkompānija "Čili Holdings", bet patiesais labuma guvējs ir Lietuvas pilsonis Lins Tads Kaross.