Nekustamo īpašumu projektu attīstītāja "Bonava Latvija" apgrozījums pērn audzis 3,6 reizes

Rīga, 18.maijs, LETA. Nekustamo īpašumu projektu attīstītājs SIA "Bonava Latvija" pagājušajā gadā strādāja ar 29,208 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 3,6 reizes vairāk nekā 2018.gadā, bet uzņēmuma peļņa pieaugusi vairāk nekā 31 reizi un sasniegusi 3,356 miljonus eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pērn "Bonava Latvija" turpināja dzīvojamo ēku projektus Sermuliņu ielā, Zasulauka ielā, Stārķu ielā, Stirnu ielā, Maskavas ielā, Pūces ielā, Turaidas ielā, Dumbrāja ielā, Ropažu ielā un Ganību dambī, Rīgā, kā arī Dreiliņos, Stopiņu novadā.

Pagājušajā gadā "Bonava Latvija" noslēdza pirkuma līgumus par nekustamo īpašumu Vienības gatvē un Tumes ielā, Rīgā.

Šogad plānots pabeigt pārdot dzīvokļus pabeigtajos Zasulauka ielas, Stirnu ielas, Pūces ielas, pirmajos Dreiliņu projektos, kā arī turpināt celtniecību un pārdot dzīvokļus sāktajos projektos. Tāpat šogad plānots turpināt jaunu projektu izpēti un plānošanu. 

Tāpat vadības ziņojumā teikts, ka uzņēmums seko Covid-19 izplatībai un ievēro valdības un atbildīgo iestāžu rekomendācijas. Ietekme uz uzņēmuma finanšu stāvokli tiek regulāri monitorēta, bet pagaidām visu "Bonava Latvija" projektu būvniecība noris kā ierasts.

2018.gadā "Bonava Latvija" strādāja ar 8,122 miljonu eiro apgrozījumu un guva 107 307 eiro peļņu.

"Bonava Latvija" īsteno gan ekonomiskā, gan biznesa segmenta mājokļu attīstīšanu, būvniecību un pārdošanu Rīgā. Kopumā būvniecības stadijā 2020.gadā būs 1100 dzīvokļu sešos projektos, no kuriem līdz gada nogalei plānots pabeigt 450 dzīvokļu būvniecību.

"Bonava Latvija" mātesuzņēmums ir "Bonava". Uzņēmums ir pārstāvēts Zviedrijā, Somijā, Dānijā, Norvēģijā, Vācijā, Krievijā, Igaunijā un Latvijā, 2019.gadā sasniedzot pārdošanas rezultātus 15,5 miljardu Zviedrijas kronu (1,46 miljardu eiro) apmērā. "Bonava" akcijas kotē "Nasdaq" biržā Stokholmā.