Rotaļlietu veikalu tīkla "Lāčuks" īpašniekam ierosināts tiesiskās aizsardzības process

Rīga, 14.maijs, LETA. Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa ierosinājusi SIA "Foboss viens", kurai pieder rotaļlietu veikalu tīkls "Lāčuks", tiesiskās aizsardzības procesa lietu, liecina informācija Maksātnespējas reģistra informācija.

Tiesiskās aizsardzības process uzņēmumam ierosināts otrdien, 12.maijā.

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā aģentūra LETA noskaidroja, ka tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāna izstrādei un tā saskaņošanai ar kreditoriem tiesa noteikusi termiņu līdz 2020.gada 12.jūlijam.

Vienlaikus "Firmas.lv" informācija liecina, ka kompānijai šogad 7.maijā bija nodokļu parāds 75 506 eiro apmērā.

Aģentūrai LETA pagaidām nav izdevies sazināties ar uzņēmuma vadību, lai noskaidrotu tiesiskās aizsardzības procesa ierosināšanas cēloņus.

2018.gadā "Foboss viens" strādāja ar 3,384 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9,2% mazāk nekā gadu iepriekš, kā arī kompānija cieta zaudējumus 67 493 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš. Kompānijas 2019.gada rezultāti vēl nav publiskoti.

"Foboss viens" rotaļlietu tirgū darbojas kopš 1993.gada. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 666 300 eiro, un kompānija vienādās daļās pieder trijām Latvijas privātpersonām - Aigaram Butem, Viktoram Mežeckim un Valdim Vēveram.