Drukas produktu ražotāja "Printful Latvia" apgrozījums pērn pieaudzis divas reizes

Rīga, 14.maijs, LETA. Drukas produktu ražotājs "Printful Latvia" pagājušajā gadā strādāja ar 23,125 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir divas reizes vairāk nekā gadu iepriekš, kā arī kompānijas peļņa pieauga gandrīz divas reizes, sasniedzot 8,058 miljonus eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Savukārt "Printful Latvia" īpašnieces "Printful" apgrozījums pērn sasniedza 116 miljonus ASV dolāru (106,7 miljonus eiro), kas ir par 49,6% vairāk nekā gadu iepriekš, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Šobrīd kompānijai reģistrēto lietotāju skaits sasniedzis divus miljonus. Uzņēmums atvēris biroju Barselonā, kā arī paplašinājis ražotnes ASV un Latvijā.

"Printful" līdzdibinātājs un izpilddirektors Dāvis Siksnāns norādīja, ka 2019.gada jūnijā darbu sāka "Printful" Spānijas birojs Barselonā, lai uzņēmums spētu straujāk attīstīties gan Rietumeiropā, gan citos e-komercijas tirgos, kur saziņa notiek spāņu valodā. Nesen testa režīmā darbu sāka arī jauna ražotne Barselonas apkaimē. 

Tāpat viņš atzīmēja, ka spāņu valodā šobrīd ir pieejama arī "Printful" mājaslapa un klientu atbalsts. "Pateicoties šīs valodas izvēlei, Spānijas tirgū apgrozījums 2019.gadā, salīdzinot ar 2018.gadu, audzis 2,2 reizes. Pērn pievienota arī japāņu valoda un iespējami norēķini jēnās," minēja uzņēmuma līdzdibinātājs. 

Siksnāns arī atgādināja, ka pagājušajā gadā ražotnē Latvijā tika pārcelta uz plašākām telpām "Lidostas parkā", Mārupē, netālu no starptautiskās lidostas "Rīga". Tāpat pērn tika atvērta otrā ražotne Šarlotā (ASV). Tādējādi šobrīd ASV, Meksikas, Spānijas un Latvijas ražotņu kopējā platība ir gandrīz 25 000  kvadrātmetru.

Vienlaikus pērn "Printful Latvia" iegādājās zemi Pārdaugavā plašāku telpu būvēšanai Rīgas birojam.

Siksnāns atzīmēja, ka 2019.gadā "Printful" produktu katalogs tika papildināts ar 59 produktiem. Taču pieprasītākie produkti ir pledi, uzlīmes, šūtie sporta džemperi, sporta bikses, jostas somas, vējjakas un cepures. Šobrīd "Printful" nodrošina vairāk nekā 230 produktu apdruku, izšūšanu un izgatavošanu. Pagājušajā gadā apdrukāti 10 miljoni produktu, kas ir gandrīz tikpat, cik iepriekšējos uzņēmuma darbības gados kopā.

Tāpat Siksnāns norādīja, ka 2020.gada martā daudzās valstīs stājās spēkā ar Covid-19 izplatību saistīti ierobežojumi, būtiski palēninot pasaules ekonomikas attīstību. Covid-19 izplatības dēļ uzņēmums sākotnēji piedzīvoja pasūtījumu skaita samazināšanos, taču vēlāk pieprasījums pēc "Printful" pakalpojumiem palielinājās. 

Lai nodrošinātu pasūtījumu izpildi, iegādātas papildu iekārtas 3,9 miljonu ASV dolāru (3,6 miljonu eiro) vērtībā. Uzņēmuma vadība paredz, ka Covid-19 izplatībai varētu būt pozitīva ilgtermiņa ietekme uz uzņēmuma attīstību. Lielā pieprasījuma dēļ "Printful"meklē vairāk darbinieku, lai turpinātu sekmīgi izpildīt pasūtījumus, sacīja Siksnāns.

"Printful Latvia" reģistrēta 2017.gada februārī, un tās pamatkapitāls ir 350 000 eiro. Kompānija 2018.gadā strādāja ar 11,461 miljona eiro apgrozījumu un peļņu 4,229 miljonu eiro apmērā. Kompānijas patiesie labuma guvēji ir Lauris Liberts un Agris Tamanis.

Savukārt "Printful" 2018.gadā sasniedza 77,4 miljoni ASV dolārus (71,2 miljonus eiro).

"Printful" strādā ražošanas, pārdošanas, mārketinga un klientu atbalsta speciālisti, programmētāji, jauno produktu izstrādātāji, ražošanas iekārtu operatori, dizaineri, šuvēji un citu profesiju pārstāvji.