Zivju konservu ražotāja "Karavela" apgrozījums pērn audzis par 24%

Rīga, 14.maijs, LETA. Zivju konservu ražotāja "Karavela" pērn sasniegusi 51,69 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 24% vairāk nekā 2018 gadā un tādējādi kompānija sasniegusi vēsturiski lielāko apgrozījumu, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Tikmēr "Karavela" peļņa pērn pieaugusi vairāk nekā 3,3 reizes, sasniedzot 5,08 miljonus eiro salīdzinājumā ar peļņu gadu iepriekš, informēja uzņēmumā. 2019.gada rezultāti pārsnieguši iepriekš plānoto uzņēmuma apgrozījumu un peļņu.

"Man kā uzņēmuma vadītājam ir patiess prieks par rezultātiem, kas sasniegti 2019.gadā, kas ir mūsu iepriekšējo periodu darbs pie uzņēmumu darba efektivitātes sakārtošanas, pareizi izvēlētajiem tirgiem un jaunajiem produktiem, kas reāli sāka "strādāt" kompānijas labā pagājušā gadā," pauda kompānijas vadītājs un līdzīpašnieks Andris Bite.

Kompānijas mārketinga direktors Jānis Endele teica, ka pērn uzņēmums veiksmīgi ražošanā un pārdošanā ieviesa daudzus savus oriģinālproduktus, kurus savos veikalos vēlējās tirgot "Lidl", "Aldi" un citas Eiropā pazīstami tirgotāji. Tapāt "Karavela" izdevās veiksmīgi sava sistēmā integrēt Vācijas zīmolu "Larsen" un palielināt realizācijas apjomos vēsturiskajos tirgos, kur kompānija strādā ar "Kaija" preču zīmi.

Uzņēmumā pastāstīja, ka 2019.gadā uzņēmums saražoja vairāk nekā 71,6 miljonus zivju konservu kārbu, kuras realizētas 39 eksporta valstīs visā pasaulē. 2019.gadā eksports veidoja 91% no uzņēmuma pārdošanas apjoma, lielākie ārvalstu realizācijas tirgi bija Zviedrija, Dānija, Lielbritānija, Vācija, kas kopā veidoja 51% no visa realizācijas apjoma.

Tikmēr šogad pirmajos četros mēnešos "Karavela" strādāja ar 22,02 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 22% vairāk nekā 2019 gada attiecīgajā laikā periodā, kad apgrozījums veidoja 17,940 miljonus eiro.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2018.gadā "Karavela" apgrozījums bija 41,616 miljons eiro, bet peļņa - 1,513 miljoni eiro.

LETA jau ziņoja, ka "Karavela" ir reģistrēta 2001.gadā, un ir viens no lielākajiem zivju apstrādes uzņēmumiem Eiropā. Kompānijas pamatkapitāls ir 2,499 eiro. "Karavela" īpašnieki ir valdes loceklis Andris Bite, mārketinga direktors Jānis Endele un Jānis Bite.