"VTU Valmiera": Autobusu pasažieri lielākoties atbildīgi izturas par sejas aizsegu lietošanu

Rīga, 14.maijs, LETA. Reģionālo maršrutu autobusos pasažieri lielākoties atbildīgi izturas pret mutes un deguna aizsegu lietošanu, aģentūrai LETA pauda SIA "VTU Valmiera" pārstāve Zane Bulmeistare.

Viņa norādīja, ka, saņemot Satiksmes ministrijas rīkojumu par piesardzības pasākumiem sabiedriskajā transportā, pārvadātājs veica nepieciešamās darbības, lai informētu uzņēmuma darbiniekus un pasažierus par turpmāko rīcību.

Pasažieriem informācija nodrošināta gan autobusos, gan Valmieras, Valkas, Rūjienas un Smiltenes autoostās, gan pieturvietās. Tāpat nodrošināta iespēja aizsargmaskas iegādāties Valmieras autoostā.

Pēc Bulmeistares minētā, autobusu vadītāji novērojuši, ka lielākoties pasažieri ir atbildīgi, lietojot sejas aizsargus, piemēram, trešdien, 13.maijā, no 50 pasažieriem tikai diviem nebija sejas aizsargmaskas. 

Autobusa vadītājam ir tiesības atteikt pasažierim izmantot sabiedrisko transportu, ja braukt gribētājam nav mutes un deguna aizsega, taču, pēc Bulmeistares paustā, līdz šim problēmsituāciju nav bijis.

"VTU Valmiera" reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,46 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma finanšu dati par 2019.gadu vēl nav publiskoti, bet 2018.gadā kompānija strādāja ar 4,454 miljonu eiro apgrozījumu un 336 743 eiro peļņu. 

"VTU Valmiera" lielākais īpašnieks, kuram pieder 47,33% daļu, ir Valmieras pilsētas pašvaldība, savukārt 14,01% daļu pieder Burtnieku novada pašvaldībai, 12,23% - Kocēnu novada pašvaldībai, 10,92% - Rūjienas novada pašvaldībai, 7,07% - Mazsalacas novada pašvaldībai, 4,4% - Beverīnas novada pašvaldībai un 4,04% - Naukšēnu novada pašvaldībai.