Mīksto mēbeļu ražotāja "Sencis" mērķis šogad ir noturēt 50% eksporta īpatsvaru

Rīga, 14.maijs, LETA. Mīksto mēbeļu ražotāja "Sencis" mērķis ar jaunā koronavīrusa izplatību saistīto ierobežojumu apstākļos ir noturēt 50% eksporta īpatsvaru un meklēt jaunus realizācijas tirgus, liecina uzņēmuma "Firmas.lv" iesniegtais pagājušā gada finanšu pārskata vadības ziņojums.

Tajā atgādināts, ka martā Latvijā un daudzās pasaules valstīs spēkā stājušies ar jaunā koronavīrusa izplatību saistītie ierobežojumi ievērojami samazina ekonomikas attīstību Latvijā un pasaulē. Situācijas attīstība nākotnē nav paredzama, līdz ar to pastāv ekonomikas attīstības nenoteiktība. Kompānijas vadība vērtē situāciju un turpina pielāgoties izaicinājumiem, cenšoties sasniegt labāko iespējamo rezultātu attiecībā pret lojālajiem klientiem, piegādātājiem un ieinteresētajām pusēm.

Kompānijas mērķis šajos apstākļos ir noturēt 50% eksporta īpatsvaru, meklēt jaunus produkcijas realizācijas tirgus un izejmateriālu piegādātājus. Tāpat šogad iecerēts iegādāties jaunu kravas automašīnu. Kompānija turpinās izvērtēt šā gada vajadzības un iespējas. Tostarp iecerēts veikt nepieciešamos remontdarbus ražotnē, kokmateriālu noliktavā.

Kompānijas vadības ziņojumā teikts, ka "Sencis" pērn apmēram 50% produkcijas eksportēja uz Zviedriju, Somiju, Dāniju, Igauniju un Lietuvu. Eksporta apmēri pērn samazinājās par 43%. 2019.gada pirmajā pusgadā, it sevišķi vasarā, strauji samazinājās mēbeļu pārdošanas apmērs ekonomikas izaugsmes bremzēšanās dēļ kompānijas tirdzniecības partnervalstīs un saistībā ar nenoteiktību pasaules mērogā.

Tajā pašā laikā pērn palielinājās pieprasījums pēc jaunu modeļu izstrādes individuālajiem pasūtījumiem, kas aizņēma daudz vairāk laika un ietekmēja saražotā daudzumu. Kompānija mēbeļu izgatavošanā sadarbojās ar dizaineriem Latvijā, citās Eiropas Savienības valstīs un Krievijā. "Sencis" pērn izstrādāja jaunus modeļus Zviedrijas tirgum.

Pagājušajā gadā "Sencis" ieguva jaunus klientus Anglijā, Īrijā un Skotijā, kā arī speciāli Anglijas tirgum izstrādāja jaunu mēbeļu kolekciju, pirmos sūtījumus veicot 2019.gada nogalē. Pērn izgatavotas arī mēbeles uzņēmumiem Latvijā, aprīkotas kafejnīcas, viesnīcas un sabiedriskās iestādes.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Sencis" 2019.gadā strādāja ar 1,426 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 23,5% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa saruka vairākkārt - līdz 62 801 eiro, liecina informācija ""Firmas.lv".

Kompānija ir reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 59 780 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Mihails Šlujevs, kurš ir arī kompānijas valdes loceklis. Uzņēmuma specializācija ir mīksto mēbeļu ražošana, "Sencis" savu darbību izvērsis Latgalē, Līvānos. Kompānija produkciju realizē Latvijā un citviet Eiropā.