Izsludina atklātu konkursu uz trim Liepājas Reģionālās slimnīcas padomes locekļu vietām

Rīga, 12.maijs, LETA. Liepājas pilsētas pašvaldība otrdien izsludinājusi atklātu konkursu uz trim padomes locekļu amata vietām SIA "Liepājas Reģionālā slimnīca", aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Konkurss izsludināts, ņemot vērā izmaiņas Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā, kas nosaka prasību noteiktās kapitālsabiedrībās veidot pārraugošo institūciju - padomi.

Padome ir pārraudzības institūcija, kas uzrauga valdes darbību.

Padomi plānots veidot trīs locekļu sastāvā, no kuriem viens padomes loceklis tiek meklēts ar kompetenci korporatīvajā pārvaldībā un iekšējās kontroles sistēmās, kā arī pieredzi publiskas personas institūciju pārvaldībā, otrs padomes loceklis tiek sagaidīts ar kompetenci veselības aprūpes jomā, savukārt trešais - ar kompetenci finanšu vadībā un risku pārvaldībā.

Visiem padomes locekļa amata pretendentiem obligātajās prasībās noteikta augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība finanšu, ekonomikas, vadībzinātnes vai veselības aprūpes jomās, atbilstoša darba pieredze, valsts valodas un svešvalodas prasmes, profesionālās kompetences atbilstoši Ministru kabineta noteiktajām prasībām, kā arī nevainojama reputācija un atbilstība citām normatīvo aktu prasībām.

Pretendentiem pieteikumi jāiesniedz līdz 19.maijam, un tos vērtēs kandidātu nominācijas komisija.

Kā vēstīts, šī gada 1.janvārī stājās spēkā grozījumi likumā "Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likums", kas nosaka prasību veidot padomi visās pašvaldības kapitālsabiedrībās, kuru neto apgrozījums ir virs 21 miljona eiro un bilances kopsummas vērtība virs četriem miljoniem eiro.

Liepājas pilsētas pašvaldība ir kapitāldaļu turētājs trīs šādās kapitālsabiedrībās - SIA "Liepājas enerģija" un AS "Liepājas Autobusu parks", kurās abās padome jau darbojas, kā arī SIA "Liepājas Reģionālā slimnīca", kurā šāda padome darbojusies līdz 2009.gadam, taču tikusi likvidēta.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija SIA "Liepājas Reģionālā slimnīca" apgrozījums 2018.gadā bija 23 341 858 eiro, kas bija par 14% lielāka nekā gadu iepriekš. 2018.gadā uzņēmums nopelnīja 986 089 eiro. Finanšu rādītāji par pagājušo gadu vēl nav publiskoti. Slimnīcā strādā 910 darbinieki.