"Orkla" izveidojusi Latvijā uzņēmumu cepumu un vafeļu ražošanai Eiropas tirgum

Rīga, 12.maijs, LETA. "Orkla" izveidojusi Latvijā jaunu uzņēmumu SIA "Orkla Biscuit Production", kas būs atbildīgs par cepumu un vafeļu ražošanu grupas uzņēmumiem Eiropā, aģentūru LETA informēja kompānijas pārstāvji.

"Orkla Biscuit Production" izveide ir daļa no procesa, lai "Orkla" cepumu un vafeļu ražošanu koncentrētu vienā vietā, uzbūvējot jaunu ražotni Ādažos. Līdz ar to līdz 2023.gadam cepumu un vafeļu ražošana no Kungelvas Zviedrijā un Rīgas (Artilērijas ielas) tiks pārcelta uz jauno ražotni.

Par jaunā uzņēmuma valdes priekšsēdētāju iecelts Toms Didrihsons, kurš turpinās darbu arī "Orkla Latvija" valdes priekšsēdētāja amatā.

""Orkla Latvija" un jaunajam cepumu un vafeļu ražošanas uzņēmumam ir atšķirīgas pilnvaras. "Orkla Latvija" koncentrēsies uz Latvijas tirgu, bet "Orkla Biscuit Production" fokusēsies uz cepumu un vafeļu ražošanu vairākām citām valstīm - Zviedrijai, Norvēģijai, Igaunijai, Somijai un Latvijai," pauda kompānijā.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Orkla Biscuit Production" reģistrēta otrdien, un tās pamatkapitāls ir desmit miljoni eiro. Kompānijas vienīgā īpašniece ir Igaunijas kompānija "Orkla Eesti".

Jau vēstīts, ka uz zemesgabala Ādažos blakus "Laimas" jaunajai šokolādes ražotnei būs otra "Orkla Latvija" ražotne, kas specializēsies cepumu un vafeļu ražošanā. Abu ražotņu Ādažos izveidei tika iegādāti kopumā 13 hektāri zemes, no kuriem cepumu un vafeļu ražotne aizņems lielāko daļu.

"Orkla Latvija" kopējais apgrozījums 2018.gadā bija 116,092 miljoni eiro, kas ir par 3,1% vairāk nekā gadu iepriekš. Kompānijas 2019.gada finanšu rezultāti pagaidām nav publiskoti.

Norvēģu kompānija "Orkla" 2014.gada augustā iegādājās koncernu "NP Foods", savukārt oktobrī pieņēma lēmumu apvienot "NP Foods", AS "Laima", AS "Staburadze" un AS "Latfood" vienā uzņēmumā, kura nosaukums ir SIA "Orkla Confectionery & Snacks Latvija", bet SIA "Spilva" un AS "Gutta" tika apvienotas uzņēmumā ar nosaukumu "Orkla Foods Latvija". Šogad reorganizācijas nolūkā konditorejas izstrādājumu un uzkodu ražotājas "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" nosaukums mainīts uz "Orkla Latvija".