"Pharma Invest" vēlas atpirkt 10% "Olainfarm" akciju

Rīga, 6.maijs, LETA. Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) pieņēmusi izskatīšanai SIA "Pharma Invest" iesniegumu atļaujas saņemšanai izteikt AS "Olainfarm" brīvprātīgo akciju atpirkšanas piedāvājumu, liecina biržas "Nasdaq Riga" paziņojums.

Atbilstoši prospektā norādītajai informācijai "Pharma Invest" piedāvā nopirkt ne mazāk kā 1 408 508 (10%) un ne vairāk kā 1 408 508 (10%) akciju sabiedrības "Olainfarm" akcijas. Piedāvājums zaudē spēku, ja akcionāri kopā pieņems piedāvājumu attiecībā uz akciju skaitu, kas nesasniedz 1 408 508 (10%) akcijas.

Akciju atpirkšanas piedāvātājam "Pharma Invest" patlaban nepieder "Olainfarm" akcijas. Piedāvātāja prospekts nesatur informāciju par personām, kuras rīkojas saskaņoti ar piedāvātāju vai "Olainfarm" kā mērķa sabiedrību.

Vienas akcijas atpirkšanas cena atbilstoši prospektā sniegtajai informācijai ir 6,7 eiro. Piedāvājuma termiņš atbilstoši prospektā sniegtajai informācijai ir 30 dienas, sākot no brīvprātīgā akciju atpirkšanas piedāvājuma izteikšanas dienas.

"Olainfarm" paziņojumā biržai "Nasdaq Riga" teikts, ka uzņēmuma valde sagatavos atzinumu un paudīs viedokli par piedāvājumu Finanšu instrumentu tirgus likumā noteiktajā termiņā un kārtībā pēc tam, kad tiks publicēts sludinājums par akciju atpirkšanas piedāvājuma izteikšanu.

"Pharma Invest" reģistrēta 2000.gadā, uzņēmuma īpašnieki ir Reinis Martinsons (90%) un SIA "Prudentia Private Equity Partners" (10%). Uzņēmuma patiesais labuma guvējs ir Martinsons, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. "Olainfarm" lielākais akcionārs ir "Olmafarm" (42,56%), kas vienādās daļās pieder Valērija Maligina mantiniecēm - Irinai Maliginai, Annai Emīlijai Maliginai un Nikai Saveļjevai. "Olainfarm" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.