Zāļu ražotāja "Silvanols" apgrozījums pērn saglabājās iepriekšējā gada līmenī

Rīga, 5.maijs, LETA. Zaļās farmācijas uzņēmums "Silvanols" pagājušajā gadā strādāja ar 5,444 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,1% vairāk nekā 2018.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās par 29,1% un bija 528 832 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka realizācijas apmēri 2019.gadā palielinājās par 271 183 eiro jeb 5%, bet, ņemot vērā, ka "Silvanols" piešķir atlaides, lai produkti būtu pieejamāki gala patērētājiem, realizācijas apmēru kāpuma ietekme uz apgrozījumu bija nebūtiska.

Pagājušajā gadā "Silvanols" produkcijas realizācijas apmērs vietējā tirgū auga par 15%.

Pēc gada pārskatā skaidrotā, realizācijas apmēru pieaugumu sekmēja reorganizācijas ceļā pievienotais SIA "Longgo". Tāpat realizācijas pieaugumu veicināja tas, ka "Silvanols" produkciju Latvijas tirgū pārdod arī ārpus aptieku tīkliem.

Vienlaikus kompānijas produkcijas eksporta apmēri, kas īstenoti ar mātesuzņēmuma "Olainfarm" starpniecību, pagājušajā gadā nedaudz kritušies, taču atsevišķās valstīs bijis būtisks pieaugums, tostarp Mongolijā bijis pieaugums 2,3 reizes, Gruzijā - 2,1 reizi, bet Armēnijā - par 22%. Savukārt bez starpniecības veiktā eksporta apmērs pērn ir audzis, un lielākais pieaugums bijis Rumānijā - divas reizes, Serbijā - divas reizes, Bulgārijā - divas reizes, kā arī Francijā - par 22%. 

Gada pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka "Silvanols" lielākie tirgi pērn bija Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Polijā, taču būtiski audzis tirgus arī Rumānijā. Ārpus Eiropas Savienības būtiskākais tirgus ir Baltkrievijā. Pērn ar "Olainfarm" starpniecību sākta produkcijas realizācija arī Uzbekistānā.

Tāpat vadības ziņojumā norādīts, ka pagājušā gada nogalē uzņēmumā uzstādīta jauna pakošanas līnija, kas ļauj standartizēt procesus un kāpināt ražošanas jaudas. 

Uzņēmuma vadība norāda, ka patlaban nespēj sniegt skaitlisku aplēsi par Covid-19 pandēmijas ietekmi uz situāciju uzņēmumā. Vienlaikus uzņēmuma valde apzinās un kontrolē šo risku un patlaban ir pārliecināta, ka pandēmija neapdraud uzņēmuma turpmāko darbību.

2018.gadā "Silvanols" strādāja ar 5,441 miljona eiro apgrozījumu un guva 746 219 eiro peļņu. 

Kompānija "Silvanols" reģistrēta 1994.gadā, un tā nodarbojas ar farmaceitisko preparātu un pamatvielu izpēti un ražošanu. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir "Olainfarm".