"Ventspils labiekārtošanas kombināts" pēc mēneša rīkos atkārtotu staltbriežu un dambriežu ganāmpulka izsoli

Rīga, 21.apr., LETA. Ventspils pašvaldības uzņēmums "Ventspils labiekārtošanas kombināts" pēc mēneša rīkos atkārtotu staltbriežu un dambriežu ganāmpulka, kā arī nekustamā īpašuma Talsu ielā 240, Ventspilī, izsoli, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis". 

"Ventspils labiekārtošanas kombināts" mutiskā izsolē ar augšupejošu soli ar 49 605 eiro nosacīto sākumcenu kā lietu kopību piedāvās iegādāties staltbriežu un dambriežu ganāmpulku, kā arī nekustamo īpašumu Talsu ielā 240, Ventspilī, ko veido četras būves - sargu mājiņa, siena šķūnis, sakņu pagrabs un skatu tornis.

Izsole notiks 22.maijā, plkst.14.

Pretendenti izsolei var pieteikties līdz 22.maija plkst. 12 "Ventspils labiekārtošanas kombināta" sekretariātā, pirmdienās no plkst. 8 līdz 18, otrdienās, trešdienās, ceturtdienās no plkst. 8 līdz 17 un piektdienās no plkst. 8 līdz 16, vai arī līdz šim datumam dokumentus nosūtot pa pastu uz uzņēmuma pasta adresi.

Izsoles dalības maksa ir 15 eiro, bet tās nodrošinājuma nauda - 10% apmērā no izsoles priekšmeta nosacītās sākumcenas, kuras ir jāieskaita izsoles bankas kontā līdz 2020. gada 22.maijam, plkst. 12.

Jau ziņots, ka "Ventspils labiekārtošanas kombināts" iepriekš vairākkārt piedāvāja izsolē iegādāties staltbriežu un dambriežu ganāmpulku, bet nesekmīgi. Maijā paredzētā izsole būs trešā, kurā ganāmpulku piedāvā iegādāties kopā ar nekustamo īpašumu. 

Tostarp izsolē, kas bija plānota 2019.gada 23.septembrī, staltbriežu un dambriežu ganāmpulka sākumcena bija noteikta 11 750 eiro, bet izsolē, kas bija plānota 2019.gada 28.oktobrī, un tika atcelta, ganāmpulka sākumcena bija noteikta 9160 eiro apmērā. Šogad 7.februārī "Ventspils labiekārtošanas kombināts" staltbriežu un dambriežu ganāmpulku piedāvāja iegādāties kopā ar nekustamo īpašumu Talsu ielā 240 - šajā izsolē lietu kopības sākumcena bija 126 071 eiro.

"Ventspils labiekārtošanas kombināta" izpilddirektors iepriekš aģentūrai LETA skaidroja, ka uzņēmums vēlas izsolīt dzīvniekus, jo paredzēts pārtraukt struktūrvienības - Ventspils briežu dārzs - darbību.

Savulaik Ventspils briežu dārzs tika izveidots ar nolūku veicināt ģimeņu aktīvās atpūtas iespējas un izglītošanu, sniedzot iedzīvotājiem zooloģiska un ekoloģiska rakstura zināšanas par Latvijas faunas dzīvniekiem un dabas vidi. Ventspils briežu dārzs, kura platība ir 32 hektāri, darbojas kopš 2006.gada. 

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2018.gadā "Ventspils labiekārtošanas kombināts" strādāja ar 5,857 miljonu eiro apgrozījumu un 91 195 eiro peļņu.

"Ventspils labiekārtošanas kombināts" ir reģistrēts 1994.gadā, un tā pamatkapitāls ir 1,457 miljoni eiro. Uzņēmums pilnībā pieder Ventspils pilsētas domei. Kompānijas mērķis ir sniegt pakalpojumus apstādījumu ierīkošanā, ceļu būvē, atkritumu apsaimniekošanā un tūrismā Ventspilī un Kurzemes reģionā.