"Stružānu kūdras fabrika" būtisku jaunā koronavīrusa ietekmi uz kompānijas darbību patlaban neprognozē

Rīga, 20.apr., LETA. Kūdras ieguvējs "Stružānu kūdras fabrika" būtisku jaunā koronavīrusa ietekmi uz kompānijas darbību patlaban neprognozē, teikts kompānijas aizvadītā gada finanšu pārskata vadības ziņojumā.

Kompānijas vadība ziņojumā atzīst, ka šā gada martā Latvijā un daudzās pasaules valstīs ir spēkā stājušies ar jaunā koronavīrusa izplatību saistītie ierobežojumi ievērojami samazina ekonomikas attīstību Latvijā un pasaulē. Situācijas attīstība nākotnē nav paredzama, līdz ar to pastāv ekonomikas attīstības nenoteiktība. 

Kompānijas vadība nemitīgi vērtē situāciju Covid-19 kontekstā. Pašlaik "Stružānu kūdras fabrika" būtisku Covid-19 ietekmi neprognozē. Kompānijas ieskatā uzņēmums spēs pārvarēt ārkārtējo situāciju. Vienlaikus uzņēmuma vadība uzsver, ka turpmāko notikumu ietekme uz kompānijas darbību nākotnē var atšķirties no tās pašreizējā izvērtējuma.

"Stružānu kūdras fabrika" 2019.gadā saražoja gatavo produkciju 273 930 kubikmetru apmērā, kas ir par 18% vairāk nekā iepriekšējā gadā. Kompānija purvos ieguva 205 235 kubikmetrus frēzkūdras, kas ir par 29,5% mazāk nekā gadu iepriekš. 

Tāpat kompānijas vadība norāda, ka pērn veikti ieguldījumi kūdras lauku apguvē, uzlabojumi piebraucamajos ceļos no dzelzsbetona plāksnēm, traktortehnikas iegādē un uzlabojumos.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Stružānu kūdras fabrikas" apgrozījums pagājušajā gadā bija 2,686 miljoni eiro, kas ir par 6,32% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa saruka par 7,1% un bija 848 294 eiro.

"Stružānu kūdras fabrika" ir reģistrēta 1991.gadā un tās pamatkapitāls ir 996 009 eiro. Kompānijas patiesie labuma fuvēji ir divas Vācijas privātpersonas.