"Dižozols plus": Covid-19 ietekmi uz mēbeļu ražošanu vēl ir pāragri vērtēt

Rīga, 15.apr., LETA. Jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 ietekmi uz mēbeļu ražošanas nozari vēl ir pāragri vērtēt, aģentūrai LETA atzina mēbeļu ražotāja "Dižozols plus" līdzīpašnieks Ģirts Plakans.

Viņš norādīja, ka pagaidām uzņēmums nejūt Covid-19 ietekmi uz mēbeļu ražošanas nozari, bet situāciju varēs reāli novērtēt tikai pēc pāris mēnešiem. 

Plakans atzīmēja, ka kompānijas saražotās produkcijas piegādes šobrīd turpinās, tādējādi arī darbinieku skaitu pagaidām nav plānots samazināt. 

Vienlaikus Plakans pieļāva, ka Covid-19 dēļ uzņēmums varētu pārskatīt atsevišķus šā gada plānus.

2019.gadā "Dižozols plus" strādāja ar 7,327 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9,6% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 80,4% - līdz 444 155 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka 2019.gadā "Dižozols plus" fokusējās uz saimnieciskās darbības stabilizēšanu, tostarp kompānija atlika investīciju projektu realizāciju, lai nostabilizētu uzņēmuma naudas plūsmu. Tāpat pērn "Dižozols plus" turpināja paaugstināt ražošanas un administrācijas efektivitāti, kā arī stiprināja Attīstības nodaļu.

Pēc pārskatā minētā, 2019.gadā kompānija sāka renovēt iepriekš iegādāto ražošanas ēku - izstrādāts ēkas jumta un logu nomaiņas projekts, kas tiks realizēts piesaistot Eiropas Savienības fondu līdzfinansējumu un bankas "Citadele" aizdevumu.

Kompānija "Dižozols plus" reģistrēta 1998.gadā, un tās pamatkapitāls ir 10 000 eiro. Uzņēmums vienādās daļās pieder Ģirtam Plakanam un Gatim Rudzītim. Kompānijas pamatdarbība ir mēbeļu un liekti līmēto izstrādājumu ražošana.