Ceļu būvnieka "Strabag" apgrozījums pērn pieaudzis par 7%

Rīga, 14.apr., LETA. Ceļu būves uzņēmuma SIA "Strabag" apgrozījums pagājušajā gadā bija 24,473 miljoni eiro, kas ir par 7% vairāk nekā 2018.gadā, savukārt kompānijas peļņa palielinājās 2,9 reizes un bija 1,672 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pērn sasniegtais apgrozījums ir lielākais kopš 2014.gada, bet peļņas rādītāji ir augstākie pēdējo desmit gadu laikā.

Pagājušajā gadā ekspluatācijā Latvijā nodoti 60 dažādi būvobjekti. Tāpat pērn sākti liela apmēra būvdarbi uz valsts galvenā autoceļa A10 Rīga-Ventspils un uz reģionālā autoceļa P95 Jelgava-Tērvete-Lietuvas robeža (Žagare), kā arī sākti darbi vairākos pašvaldību finansētos objektos. 

Būvniecības pakalpojumi pērn sniegti VAS "Latvijas valsts ceļi", Tukuma, Bauskas, Engure, Ķekavas, Iecavas un citu pašvaldību, Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centra, kā arī vairāku privāto pasūtītāju objektos. "Strabag" Zvāres un Iecavas asfaltbetona rūpnīcās pērn saražotas 80 000 tonnas asfaltbetona.

"Strabag" 2018.gadā strādāja ar 22,88 miljonu eiro apgrozījumu un guva 579 448 eiro peļņu.

"Strabag" ir viens no lielākajiem Latvijas ceļu būves uzņēmumiem, kas specializējas ceļu, komerciālo un industriālo būvju un lidlauku infrastruktūras izbūvē, rekonstrukcijā un remontā, kā arī veic sporta un atpūtas, vides un citu speciālo būvju celtniecību un remontu. Uzņēmums ražo arī asfaltu tam piederošajās asfalta ražotnēs Latvijā. Latvijas "Strabag" vienīgā īpašniece ir Vācijas "Strabag".