Metālu vairumtirgotāja "Elme Metall Latvia" apgrozījums pērn samazinājies par 9,4%

Rīga, 14.apr., LETA. Metālu un metāla rūdu vairumtirgotāja SIA "Elme Metall Latvia" apgrozījums pērn bija 35,369 miljoni eiro un salīdzinājumā ar 2018.gadu tas ir samazinājies par 9,4%, savukārt uzņēmuma zaudējumi pērn palielinājās 1,7 reizes un bija 304 204 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Elme Metall Latvia" gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pagājušā gada beigās metālapstrādes industrija saskārās ar metāla patēriņa un vairumtirdzniecības cenu kritumu, kā rezultātā uzņēmums cieta zaudējumus.

Galvenie zaudējumu iemesli tiek skaidroti ar metāla lokšņu patēriņa kritumu sakarā ar "Elme Metall Latvia" klientu eksporta samazinājumu, vairāk nekā par 15% samazinājušos celtniecības nozares pieprasījumu pēc armatūras un tās izstrādājumiem, kā arī Lietuvas un Polijas ražotāju ienākšanu Latvijas metālu tirgū.

Uzņēmums šogad plāno paplašināt darbību, kā arī klientu loku. Ir plānots samazināt celtniecības uzņēmumu īpatsvaru klientu lokā, bet piesaistīt ražošanas centra izstrādājumu patērētājus. Tāpat tiek plānots optimizēt debitoru uzraudzības, krājumu piegādes un gatavās produkcijas piegādes procedūras.

Tāpat šogad plānots paplašināt tranzīta darījumu apjomu ar "Elme Metall" grupas uzņēmumiem, izmantojot Latvijas ģeogrāfiskā novietojuma priekšrocības.

2018.gadā "Elme Metall Latvia" strādāja ar 39,039 miljonu eiro apgrozījumu un cieta 175 233 eiro zaudējumus.

"Elme Metall Latvia" reģistrēts 2000.gadā, tā pamatkapitāls ir 3 882 560 eiro. Uzņēmuma 100% kapitāldaļu īpašnieks ir Igaunijas uzņēmums "Elme Metall". Uzņēmuma patiesais labuma guvējs ir Igaunijas pilsonis Fjodors Bermans.