Koka palešu ražotāja "Pēterkoks" apgrozījums pērn samazinājies par 4,3%

Rīga, 8.apr., LETA. Kokmateriālu un koka palešu ražotāja SIA "Pēterkoks" apgrozījums pagājušajā gadā bija 7,246 miljoni eiro, kas ir 4,3% mazāk nekā gadu iepriekš, bet uzņēmuma peļņa pieaugusi par 62,6% - līdz 344 923 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā skaidrots, ka "Pēterkoks" apgrozījuma kritums pērn skaidrojams ar būtisku pieprasījuma kritumu 2019.gada pirmajā ceturksnī un tam sekojošu izejvielu un gatavās produkcijas cenu samazinājumu kokmateriālu un koka iepakojumu tirgū.

Tajā pašā laikā "Pēterkoks" vadība norāda, ka, izprotot 2019.gada tirgus notikumus un pielāgojot produktus atbilstoši tirgus pieprasījumam, kompānijai pērn izdevās palielināt peļņu salīdzinājumā ar gadu iepriekš.

Pērn kompānija turpināja attīstīt jaunus komercdarbības virzienus, kas uzlaboja pārdoto preču un pakalpojumu dažādību. Eksporta tirgos uzņēmums veidoja atpazīstamību, izstrādājot jaunu dizainu mājaslapai un piedaloties starptautiskajās izstādēs.

2018.gadā "Pēterkoks" strādāja ar 7,568 miljonu eiro apgrozījumu un 212 104 eiro peļņu.

"Pēterkoks" reģistrēts Ozolnieku novadā 2007.gadā, tā pamatkapitāls ir 43 000 eiro. Uzņēmums pērn nodarbināja 15 darbiniekus. Kompānija nodarbojas ar palešu un iepakojuma ražošanu un tirdzniecību.

Uzņēmuma īpašnieki ir Renārs Ābols (51%) un Mārtiņš Bumbieris (49%) kapitāldaļu.