Latvijas uzņēmums "Silmor" sācis sejas aizsargvairogu ražošanu

Rīga, 7.apr., LETA. Uzlīmju un apdrukājamu metāla plāksnīšu ražotāja SIA "Silmor" pārorientējusi darbību un sākusi sejas aizsargvairogu ražošanu, aģentūru LETA informēja uzņēmuma izpilddirektors Jānis Siliņš.

Atbildot tirgus pieprasījumam, uzņēmums spēj saražot 1000 vairogu astoņu stundu maiņā. Pieprasījumam turpinot augt, "Silmor" ir gatavi veidot papildu maiņu, kā arī uzstādīt jaunu iekārtu, kas jaudu palīdzēs divkāršot. Vairogus tirdzniecībā izplatīs uzņēmums SIA "Complete4".

Siliņš skaidroja, ka patlaban sejas aizsargvairogi ir kļuvuši par vienu pieprasītākajiem produktiem teju katrā nozarē, kuras darbinieki nevar strādāt attālināti vai fiziski distancējoties. Visneaizsargātākie Covid-19 krīzes laikā ir veselības aprūpē, drošības institūcijās, loģistikā, tirdzniecībā un ražošanā strādājošie.

"Silmor" inženieri uzprojektējuši sejas vairogu masveida ražošanai, koncentrējoties uz to, lai tehnoloģija atbilstu produktam, ražošanas laiks būtu īss un tiktu pielietoti ekonomiski un droši materiāli. Tas viss gala rezultātā spēj nodrošināt gan adekvātu cenu, gan pieejamību maksimāli īsā laikā.

"Šobrīd ir nenopietni domāt par konkurenci. Ar vienu uzņēmumu, kas piedāvā šādus produktus, tirgū nepietiek. Visiem ir jāmetas iekšā, lai nodrošinātu pieprasījumam atbilstošu piedāvājumu. Ikvienam Latvijas uzņēmumam jārada produkti un sadarbība, kas var palīdzēt sabiedrībai," pauda Siliņš.

Sejas aizsargvairogu ražošanā tiek izmantoti sertificēti materiāli. Divdaļīgie vairogi veidoti ergonomiski - tie ir viegli saliekami, ērti ilgām darba stundām, pielāgojami jebkurai galvas formai un piemēroti brīvām kustībām. Vairogus var izmantot arī cilvēki, kuri nēsā brilles. Tos var tīrīt ar dezinfekcijas līdzekļiem. Uz produkta ir iespēja izvietot identifikācijas lauku, lai darbinieki vairogus savstarpēji nesamainītu. 

Krīzes vajadzībām "Silmor" piedāvā arī moduļveida aizsargstiklus, kurus var pielāgot virsmas garumam, un informatīvas zīmes ar uzrakstu par divu metru distances ievērošanu, roku dezinfekciju vai sveicināšanos nesarokojoties. 

"Silmor" darbojas kopš 1995.gada un ražo detaļas uzņēmumu "SAF Tehnika", "HansaMatrix", "Catchbox", "Gamechanger Audio", "Erica Synths", "Plockmatic International" un "Biosan" produktiem. Galvenokārt produkcija ir metāla plāksnītes ar augstas noturības apdruku, industriālās uzlīmes, vadības klaviatūras, priekšpaneļu uzlīmes, blīvējumi un izolācijas komponenti, kas tālāk tiek eksportēti uz dažādām pasaules valstīm. Uzņēmuma pamata tirgus ir Baltija, Skandināvija un Vācija.

"Silmor" 2018.gadā strādāja ar 730 696 eiro apgrozījumu un guva 56 328 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija. 

Uzņēmuma īpašnieki ir Siliņš (55,56%) un Liene Gaspažiņa (44,44%).