Kokmateriālu vairumtirgotāja "Vecpurmatuļi" apgrozījums pērn saruka par 40,1%

Rīga, 3.apr., LETA. Kokmateriālu vairumtirgotāja "Vecpurmatuļi" apgrozījums pagājušajā gadā bija 1,967 miljoni eiro, kas ir par 40,1% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa saruka vairākkārt - līdz 57 552 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pērn uzņēmums neīstenoja zinātniskos projektus, tomēr patstāvīgi nodarbojās ar tirgus izpēti. 2020.gadā "Vecpurmatuļu" galvenais uzdevums būs turpināt savu iesākto darbību kokmateriālu vairumtirdzniecības jomā un jaunu klientu piesaistes.

Kompānijas vadība arī norāda, ka turpina labiekārtot īpašumu Valmierā, Purva ielā 21, kurš daļēji tika izmantots kompānijas vajadzībām kā garāža un birojs, bet kura viena daļa tika iznomāta. Īpašumā neizmantotajām telpām tiek veikts remonts, lai varētu piesaistīt nomniekus.

"Vecpurmatuļu" vadība atzīst, ka 2020.gada martā, jau pēc iepriekšējā finanšu gada beigām Latvijā un daudzās citās valstīs stājušies spēkā ar jaunā koronavīrusa izplatību saistīti ierobežojumi, kas ievērojami samazina ekonomikas attīstību valstī un pasaulē. Situācijas attīstība nākotnē nav paredzama, līdz ar to pastāv ekonomikas attīstības nenoteiktība. 

Minētā kontekstā kompānijas vadība nepārtraukti izvērtē situāciju, taču pašlaik darbību turpina bez izmaiņām - mežizstrādes darbi nav samazinājušies, klienti aktīvi realizē kokmateriālus. Taču "Vecpurmatuļi" meklē jaunus kokmateriālu noieta tirgus, lai nodrošinātos gadījumos, kad kāds no esošajiem sadarbības partneriem pārtrauc iepirkt kokmateriālus.

Kompānijas vadības ieskatā "Vecpurmatuļi" spēs pārvarēt ārkārtējo situāciju, piešķirot darbiniekiem ikgadējos darba atvaļinājumus gadījumā, ja samazināsies darba apmērs, un, lūdzot finanšu pakalpojumu sniedzējiem, piešķirt kredītbrīvdienas. Par konkrētiem pasākumiem tiks lemts, rodoties problēmām. Taču turpmāko notikumu ietekme uz "Vecpurmatuļu" darbību nākotnē var atšķirties no vadības esošā vērtējuma, jo tas balstās uz patlaban pieejamo informāciju.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2018.gadā "Vecpurmatuļi" strādāja ar 3,284 miljonu eiro apgrozījumu un 379 394 eiro peļņu.

Komānija ir reģistrēta 1998.gadā un tās pamatkapitāls ir 2800 eiro. Uzņēmums uz pusēm pieder Eduardam Lapiņam un Uldim Zolmanim.