"Rēzeknes namsaimnieks" ārkārtējā situācijā gatavs vairākus mēnešus nodrošināt darbu bez pašvaldības palīdzības

Rīga, 2.apr., LETA. Pašvaldības SIA "Rēzeknes namsaimnieks" ārkārtējā situācijā vairākus mēnešus spēs nodrošināt darbu bez vietvaras palīdzības, aģentūrai LETA sacīja namu apsaimniekotāja valdes loceklis Pēteris Dzalbe.

Viņš stāstīja, ka pašlaik neviens no darbiniekiem nav dīkstāvē, ir vairāki darbnespējā, taču viņu veselības stāvokli nav ietekmējusi jaunā koronavīrusa izraisītā saslimšana Covid-19. Darbinieki ir sadalīti vairākās plūsmās, daļa strādā attālināti, taču vajadzības gadījumā avārijas darbi tiek veikti. No maksas pakalpojumu sniegšanas uzņēmums uz laiku gan ir atteicies.

Dzalbe stāstīja, ka iedzīvotāji izprotot esošo situāciju, un nepieciešamos pakalpojumus piesaka telefoniski.

Uzņēmuma apsaimniekotājos 265 namos mainīta arī kāpņu telpu mitrās uzkopšanas sistēma. Līdz šim daļa iedzīvotāju to veikusi pašu spēkiem, pieņemot attiecīgo lēmumu, taču tagad mitro uzkopšanu veic "Rēzeknes namsaimnieks", izpildot likumiskās prasības. Tāpēc uzņēmumam papildu nepieciešami vēl pieci darbinieki šo darbu veikšanai, un pašlaik ir izsludināti konkursi uz attiecīgajām vakancēm.

"Šobrīd redzam, ka divus trīs mēnešus spēsim strādāt pašu spēkiem, jo ir iekšējās rezerves," stāstīja Dzalbe, komentējot, vai papildu dezinfekcijas līdzekļiem un darbiniekiem nav plānots lūgt palīdzību no uzņēmuma īpašnieces. Palīdzība varētu būt nepieciešama gadījumā, ja valsts noteiks stingrākas prasības un ierobežojumus.

"Firmas.lv" informācijas liecina, ka Rēzeknes pašvaldībai piederošais "Rēzeknes namsaimnieks" reģistrēts 1994.gadā. Tā pamatkapitāls ir 465 103 eiro. Patlaban nav pieejami uzņēmuma finanšu dati par 2019.gadu, taču 2018.gadā uzņēmums strādāja ar 1,89 miljonu eiro lielu apgrozījumu un 17 083 eiro peļņu.

Kā ziņots, veselības ministre Ilze Viņķele (AP) iepriekš žurnālistiem atzina, ka valdība varētu lemt par ārkārtējās situācijas pagarināšanu, paredzot, ka koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 uzliesmojums varētu turpināties arī turpmāko mēnesi.  

Patlaban ārkārtējā situācija ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību Latvijā izsludināta līdz 14.aprīlim.