Degvielas mazumtirgotāja "Virši" apgrozījums pērn pieaudzis par 3,7%

Rīga, 1.apr., LETA. Degvielas mazumtirgotāja AS "Virši-A", kas strādā ar zīmolu "Virši", apgrozījums pagājušajā gadā bija 187 miljoni eiro, kas ir par 3,7% vairāk nekā 2018.gadā, bet kompānijas peļņa pieaugusi par 5,1% un sasniegusi gandrīz četrus miljonus eiro, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

Kompānijā arī pavēstīja, ka tostarp mazumtirdzniecībā pārdotās degvielas apmērs 2019.gadā pieauga par 2,3%, bet ieņēmumi no preču realizācijas palielinājās par 17,2%.

"Virši-A" pērn nodokļos valsts budžetā iemaksāja 32,9 miljonus eiro. 

Kompānijā norādīja, ka pagājušajā gadā "Virši" ieviesa Latvijas tirgū jaunu alternatīvās degvielas veidu - saspiesto dabasgāzi (CNG), atbalstot Latvijas virzību uz kaitīgo izmešu samazinājumu transporta segmentā. 

Tāpat pērn atvērtas četras jaunas degvielas uzpildes stacijas "Virši", kas atrodas Sauriešos, Jēkabpilī, Rīgā (Lubānas ielā) un Brocēnos, un modernizētas 16 degvielas uzpildes stacijas.

Uzņēmuma izpilddirektors Jānis Vība pauda, ka 2019.gads skaidri parādīja, ka dinamiska konkurence nozarē nav šķērslis vietējā kapitāla uzņēmuma izaugsmei.

"Paplašinot un modernizējot degvielas uzpildes staciju tīklu visā Latvijā, investējot darbinieku ērtībās un darba vidē, kā arī pilnveidojot produktu sortimentu un klientiem piedāvāto servisu, mums izdevās turpināt audzēt tirgus daļu gan degvielas, gan citu preču mazumtirdzniecībā," norādīja Vība.

Runājot par šā gada plāniem, Vība uzsvēra, ka jau šobrīd ir skaidrs, ka prognozētais kritums valsts ekonomikā šim gadam nodrošinās izaicinājumus uzņēmumiem itin visās nozarēs. 

"Tajā pašā laikā uztveram šo ekonomiskās atdzišanas periodu kā iespēju kļūt vēl konkurētspējīgākiem, pārskatot un efektivizējot darbības procesus visā uzņēmumā. No savas puses plānojam arī paplašināt Latvijas ražotāju atbalsta iniciatīvas, jo esam pārliecināti, ka vietējā kapitāla uzņēmumu sekmīga darbība ir pamats Latvijas ekonomikas atveseļošanai un atgriešanai uz izaugsmes ceļa," pauda Vība.

Uzņēmuma apgrozījums 2018.gadā bija 180,3 miljoni eiro, bet peļņa - 3,796 miljoni eiro.

Kompānija "Virši-A" reģistrēta 1995.gadā, un tās pamatkapitāls ir 910 560 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. 2019.gada beigās "Virši" tīklā bija 61 degvielas uzpildes stacija.