Lauksaimniecības uzņēmuma "Lielvircava Agro" apgrozījums pērn pieauga par 23%

Rīga, 1.apr., LETA. Lauksaimniecības uzņēmums "Lielvircava Agro" pagājušajā gadā strādāja ar 4,157 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 23% vairāk nekā gadu iepriekš, un guva 246 496 eiro peļņu pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka 2019.gada vasara ļāva kompānijai uzlabot saimnieciskās darbības rādītājus, palielinot vidējās iegūtās ražas rādītājus un realizācijas apmērus.

Tāpat uzņēmuma vadība norāda, ka pērn gandrīz visiem produkcijas veidiem bija neliels cenu kāpums, izņemot miežus, ko pēdējos gados kompānija izmanto pašpatēriņam lopkopībā. Piena cena visu gadu saglabājās pieņemamās robežās bez īpaši krasām svārstībām, bija jūtams neliels vidējās cenas kāpums.

"Lielvircava Agro" vadība arī atzīmē, ka 2019.gadā uzņēmums turpināja iepirkt nomas zemes no nomniekiem, kopumā iegādājoties 57,87 hektārus zemes 363 000 eiro vērtībā.

2020.gadā uzņēmums plāno turpināt audzēt graudaugus un nodarboties ar piena lopkopību. Kompānija ir iecerējusi kopt un apstrādāt jau iesētos ziemājus, kā arī pavasarī sēt vasarājus. Tāpat iecerēts turpināt iepirkt zemes no nomniekiem, tādējādi palielinot īpašumā esošās zemes īpatsvaru attiecībā pret nomā esošo zemi. 

"Lielvircava Agro" vadība norāda, ka kompānija plāno turpināt uzlabot arī slaucamo govju ražības rādītājus un meklēt risinājumus izmaksu samazināšanai.

2018.gadā "Lielvircava Agro" strādāja ar 3,381 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 20,1% mazāk nekā gadu iepriekš, un cieta zaudējumus 20 085 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

Kompānija "Lielvircava Agro" ir reģistrēta 1992.gadā, un tās pamatkapitāls ir 120 870 eiro. Kompānijas lielākais īpašnieks ir Uldis Antīpins (59,41%). "Lielvircava Agro" galvenie darbības veidi ir augkopības produkcijas ražošana, kā arī citas lopbarības kultūras. Tāpat uzņēmums nodarbojas ar piena ražošanu.