Kooperatīva "Piena partneri KS" apgrozījums pērn saruka par ceturtdaļu

Rīga, 1.apr., LETA. Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība "Piena partneri KS" pagājušajā gadā strādāja ar 911 349 eiro apgrozījumu, kas ir par 24,5% mazāk nekā gadu iepriekš, taču arī kooperatīva zaudējumi saruka - par 15,9% - līdz 5996 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

"Piena partneri KS" ir viens no piena pārstrādes uzņēmuma "Latvijas piens" dibinātājiem, taču 2013.gadā no dalības "Latvijas pienā" izstājās, jo jaunās rūpnīcas celtniecības dēļ "Latvijas piens" kooperatīvam vairs nespēja nodrošināt piena iepirkuma cenu līdzšinējā apmērā. Pēdējos gadus kooperatīva apgrozījumam ir tendence samazināties.

Kooperatīva gada finanšu pārskata vadības ziņojumā apliecināts, ka 2019.gadā tāpat kā iepriekšējā gadā kooperatīvā bija nodarbināts viens darbinieks.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2018.gadā "Piena partneri KS" strādāja ar 1,207 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,4% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kooperatīva zaudējumi pieauga par 11,6% - līdz 7128 eiro.

Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība "Piena partneri KS" ir dibināta 2010.gadā un tās pamatdarbības veids ir piena, piena produktu, olu un pārtikas tauku un eļļu vairumtirdzniecība.