Metālapstrādes uzņēmuma "East Metal" apgrozījums pērn audzis par 23%

Rīga, 31.marts, LETA. Metāla konstrukciju ražotāja SIA "East Metal" apgrozījums pagājušajā gadā bija 47,624 miljoni eiro, kas ir par 23% vairāk nekā 2018.gadā, kā arī uzņēmums guva peļņu 552 875 eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka apgrozījuma un peļņas pieaugums saistīts ar 2018.gadā veikto pārorientēšanos no nestabiliem klientiem vēja enerģijas nozarē uz klientiem citās uzņēmējdarbības jomās, kā arī samazinot uzņēmuma atkarību no dažiem lielajiem klientiem.

Pēc kompānijas vadības vēstītā, lielākā daļa uzņēmuma produkcijas tiek realizēta Dānijā un no Dānijas reeksportēta pa visu pasauli.

"East Metal" vadība norāda, ka 2020.gadā tiek sagaidīts darbības apmēru pieaugums, par ko liecinot pirmā ceturkšņa darbības rezultāti. Uzņēmums turpinās apkalpot esošos un jaunos klientus vēja enerģijas jomā, piekrastes naftas un gāzes ieguves industrijā, celtniecībā un citās nozarēs, kurās tiek izmantotas smagas un sarežģītas tērauda konstrukcijas.

2018.gadā "East Metal" strādāja ar 38,734 miljonu eiro apgrozījumu un cieta 44 489 eiro zaudējumus.

"East Metal" reģistrēta 1997.gadā. "East Metal" ir Dānijas uzņēmuma "East Metal Holding" meitasuzņēmums. Kompānijā nodarbināti vairāk nekā 600 darbinieku.