"Silu kudras" apgrozījums pērn samazinājās par 10,5%

Rīga, 31.marts, LETA. Engures novadā reģistrētais kūdras substrātu ražotājs SIA "Silu kudra" pagājušajā gadā strādāja ar 2,727 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,5% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa saruka gandrīz četras reizes - līdz 121 531 eiro, liecina informācija "Firmas.lv". 

Uzņēmuma vadības ziņojumā skaidrots, ka "Silu kudras" peļņas kritums pagājušajā gadā ir saistīts ar 2018.gadā atsavinātajiem ilgtermiņa ieguldījumiem, kas deva papildus peļņu 2018.gadā.

Tās vadība norāda, ka kompānija turpmāk plāno izmantot un palielināt savā ražošanā pašu iegūto kūdru no iznomātajiem dabas resursiem, kas samazinātu izejvielu iepirkumu izmaksas un palielinātu neatkarību no citiem piegādātājiem.

Tāpat kompānijas vadība norāda, ka, ņemot vērā pašreizējo ekonomisko situāciju starptautiskajā tirgū, "Silu kudra" turpina plānot maksimāli saglabāt savus tirdzniecības partnerus, palielināt pārdošanas apmērus un stabilizēt vietu starptautiskajā tirgū.

Informācija ''Firmas.lv" liecina, ka 2018.gadā kompānija strādāja ar 3,047 miljonu eiro apgrozījumu un 480 953 eiro peļņu.

Kompānija ir reģistrēta 2006.gadā un tās pamatkapitāls ir 28 458 eiro. Kompānijas pamatdarbība ir kūdras substrātu ražošana, pakošana un realizācija. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Andris Ritenis.