Mežizstrādātāja "Metsa Forest Latvia" apgrozījums pērn saruka par 7,8%

Rīga, 31.marts, LETA. Mežizstrādes kompānija "Metsa Forest Latvia" pagājušajā gadā strādāja ar 57,435 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,8% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās 2,4 reizes un bija 994 342 eiro, liecina informācija "Firmas.lv". 

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā minēts, ka "Metsa Forest Latvia" pērn turpināja nodarboties ar mežizstrādi, papīrmalkas un celulozes šķeldas iepirkšanu un eksportu.  

Savukārt "Metsa Forest Latvia" apgrozījums pagājušajā gadā samazinājās saistībā ar kokmateriālu cenu kritumu.

"Metsa Forest Latvia" kokmateriālu sagatavošanas un pievešanas apmēri pērn salīdzinājumā ar gadu iepriekš saruka par 15,6% un veidoja 334 763 kubikmetrus. 

Tāpat kompānijas vadības ziņojumā teikts, ka "Metsa Forest Latvia" koksni un šķeldu galvenokārt eksportē uz Skandināvijas papīrrūpniecības uzņēmumiem.

Pēc "Metsa Forest Latvia" vadības ziņojumā minētā, ka pērn uzņēmums lielu uzmanību pievērsa ražotās un iepirktās koksnes kvalitātes rādītājiem, kā arī sagatavošanas, pievešanas un izvešanas darbu optimizācijai un sadarbībai ar pakalpojumu veicējiem.

2020.gadā "Metsa Forest Latvia" plāno ražošanas un realizācijas apmērus iepriekšējā gada līmenī, kas ir saistīts ar prognozēto apaļkoku un šķeldas pieprasījumu Latvijas un Skandināvijas tirgos, kā arī resursu pieejamību.

Jau ziņots, ka 2018.gadā "Metsa Forest Latvia" strādāja ar 62,304 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 37,8% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga vairākas reizes - līdz 2,399 miljoniem eiro.

"Metsa Forest Latvia" reģistrēta 1991.gadā. Tās vienīgā īpašniece ir Somijas kompānija "Mestaliitto Cooperative". Līdz 2012.gada februārim uzņēmuma nosaukums bija "Mestaliitto Latvia".