"Rīgas farmaceitiskā fabrika" dezinfekcijas līdzekļu ražošanas jaudas palielināšanai pagarina darba dienu un atceļ plānoto eksportu

Rīga, 31.marts, LETA. Farmaceitisko preparātu ražošanas uzņēmums AS "Rīgas farmaceitiskā fabrika" (RFF) pagarinājis darba dienas ilgumu un atcēlusi plānoto eksportu, lai palielinātu dezinfekcijas līdzekļu ražošanas apjomus, aģentūrai LETA norādīja uzņēmuma pārstāve Līga Ribkinska.

"Jau ar iepriekšējo nedēļu "Rīgas farmaceitiskajā fabrikā" ir pieņemts lēmums strādāt par divām stundām garāku darba dienu, tādējādi rodot papildu resursus krīzes vajadzībām. Tāpat, turpinot ražot pieprasīto medikamentu produkciju, uzņēmums pārkārtoja savu darba ritmu, atcēla arī plānoto eksportu un šobrīd atrod iespēju saražot apjomīgas roku tīrīšanas līdzekļu partijas," klāstīja Ribkinska.

Šonedēļ "Rīgas farmaceitiskajā fabrikā" ir saņemts spirts no Kalsnavas spirta rūpnīcas un roku tīrīšanas līdzekļu ražošana turpinās. Plānots, ka šonedēļ saražos 25 000 vienību 100 mililitru iepakojuma dezinfekcijas līdzekļus.

"Ar to tiek nodrošināts vairāku medicīnas uzņēmumu personāls - farmaceiti, ārsti, medicīnas māsas, klientu apklapošanas darbinieki un citi. Produkcija nonāk arī aptiekās," piebilda Ribkinska.

"Rīgas farmaceitiskās fabrikas" apgrozījums 2018.gadā bija 3,722 miljoni eiro, kas ir par 1,6% vairāk nekā 2017.gadā, bet kompānijas peļņa pieauga par 38,4% un sasniedza 717 561 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma finanšu dati par 2019.gadu vēl nav publiskoti.

"Rīgas farmaceitisks fabrika" ir farmaceitisko preparātu ražošanas uzņēmums un viens no lielākajiem augu valsts ārstniecisko līdzekļu ražotājiem Baltijā. Kompānija ietilpst "Repharm" grupā, kurā ir arī ar zīmolu "Mēness aptieka" strādājošā "Sentor Farm aptiekas", zāļu vairumtirgotājs "Recipe Plus", "Veselības centru apvienība", kas aptver 12 medicīnas iestādes, kā arī laboratorijas un medicīnisko izmeklējumu veicēja "Centrālā laboratorija".