Mazumtirgotāju tīkls "Citro" ar ražotājiem un zemniekiem vienojies par produktu piegādi

Rīga, 26.marts, LETA. Mazumtirdzniecības veikalu tīkls "Citro", lai atbalstītu dažādu Latvijas novadu vietējos uzņēmējus, noslēdzis vairākus jaunus sadarbības līgumus ar ražotājiem un zemnieku saimniecībām par produktu piegādēm veikalu tīklam, aģentūru LETA informēja "Citro" mārketinga speciāliste Liene Upīte.

Viņa norādīja, ka šonedēļ sadarbība sākta ar Talsu novada saimniecību "Jaunbērkšķi" un Cēsu novada saimniecību "Kliģēni". 

"Citro" tīkla pārvaldnieka "Latvian Retail Management" valdes priekšsēdētājs Imants Kelmers norādīja, ka "Citro" zīmola koncepts jau iepriekš ietvēra mērķtiecīgu sadarbošanos ar vietējiem novadu ražotājiem. "Taču ārkārtējā stāvokļa laikā tā ir īpaši būtiska, apliecinot savstarpēju solidaritāti un kopā pārvarot pašreizējās grūtības. Aicinu ikvienu veikala apmeklētāju ievērot visas drošības prasības un dot priekšroku vietējo ražotāju produktiem, tādējādi sniedzot atbalstu viņu uzņēmējdarbībai un ģimenēm," viņš sacīja.

Kelmers minēja, ka veikalu tīkls noslēdzis sadarbību ar Talsu novada zemnieku saimniecību "Jaunbērkšķi" par dažāda veidu podiņos audzētu salātu un garšaugu piegādēm. Taču saimniecībā šogad tiek realizēts arī projekts par ilggadīgo dārzu ierīkošanu, kā arī attīstīta augļu un dārzeņu pārstrādes produktu līnijas izveide. Saražotā produkcija būs pieejama "Citro" veikalu tīklā. 

No nākamās nedēļas "Citro" veikalu tīklā būs pieejami arī Cēsu novada ģimenes uzņēmuma "Kliģēni" audzētie gurķi, bet vēlāk aprīlī - arī šā gada pirmā tomātu raža. 

"Latvian Retail Management" apvienojušies vietējā kapitāla mazumtirdzniecības uzņēmumu tīkli AS "Diāna", SIA "Gabriēla", SIA "Lekon", kas iepriekš veidoja daļu no mazumtirdzniecības tīkla "top!" veikalu ķēdes. 

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Latvian Retail Management" reģistrēts 2018.gada decembrī, un tā pamatkapitāls ir 51 000 eiro. Kompānijas īpašnieki vienādās daļās ir "Gabriēla", "Lekon" un "Diāna", bet kompānijas patiesie labuma guvēji ir Aldis Anzenavs, Igors Lucijanovs, Andris Revizors, Edvīns Bergmanis un Ukrainas pilsonis Vasils Popandopulo (Vasyl Popandopulo).