papildināta - "Latvijas balzams veikali" sākuši tirdzniecību internetā

(Papildināta 5.rindkopa par pakalpojuma pieejamību Jūrmalā.)

Rīga, 23.marts, LETA. Specializēto dzērienu veikalu ķēde "Latvijas balzams veikali" sākusi tiešsaistes tirdzniecību uzņēmuma mājaslapā, nodrošinot produktu piegādi uz mājām, ar mērķi sekmēt iedzīvotāju sociālo distancēšanos un samazināt Covid-19 vīrusa izplatību, aģentūra LETA noskaidroja kompānijā.

""Latvijas balzams veikali", lai samazinātu iedzīvotāju uzturēšanos ārpus mājām, ir ātri reaģējuši un pielāgojuši mājaslapu pirkumu veikšanai tiešsaistē," paskaidroja "Latvijas balzams veikalu" tīkla direktore Olesja Saveļjeva.

Viņa norādīja, ka uzņēmuma veikalu mājaslapā būs iespējams iegādāties alkoholiskos un nealkoholiskos dzērienus, tāpat tajā jau drīzumā mājsaimniecībām būs pieejams iegādei arī uzņēmuma "Latvijas balzams" ražotais roku un virsmu dezinfekcijas līdzeklis "Virudes".

Vienlaikus "Latvijas balzams veikalu" tīkla direktore paskaidroja, ka, ņemot vērā privātpersonu iespēju iegādāties dzērienus tiešsaistē, rūpīgi tiks pārbaudīts pircēju vecums. "Lai gan alkoholisko dzērienu iegāde privātpersonām ir jauna iespēja Latvijā, esam šo rūpīgi pārdomājuši. Par pircēju atbilstošu vecumu pārliecināsimies vairākas reizes, gan autentificējoties pirkuma veikšanai, gan personai saņemot pasūtījumu. Lūdzam pircējus būt gataviem uzrādīt personu apliecinošus dokumentus," teica Saveļjeva.

Veikalu ķēdes pārstāvji informēja, ka pēc pasūtījuma veikšanas pircējiem būs pieejama piegāde uz mājām vai pasūtījuma izņemšanas iespēja kādā no deviņiem tīkla veikaliem Rīgā, kā arī vienā - Jūrmalā. Pasūtījumiem virs 50 eiro Rīgas teritorijā piegāde būs bezmaksas, savukārt pirkumiem līdz 49,99 eiro piegādes maksa būs pieci eiro. Pasūtījumiem ārpus Rīgas 30 kilometru rādiusā piegādes maksa būs 12 eiro.

"Aicinām iedzīvotājus būt saprotošiem, ja pasūtījuma veikšanas laikā rodas kādas kļūmes, jo līdzīgi kā citas tirdzniecības ķēdes šobrīd piedzīvojam ļoti lielu apmeklētību un pieprasījumu. Mēs darīsim visu, kas ir mūsu spēkos, lai iepirkšanos nodrošinātu raitu un gludu," mudināja Saveļjeva.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 6.martā "Latvijas balzams veikalu" pārvaldītāja "Bravo" reorganizācijas ceļā pievienota "Amber Distribution Latvia". Abu kompāniju kapitāldaļas arī pirms reorganizācijas piederēja Luksemburgā reģistrētajam "Amber Beverage Group Holding". 2018.gadā "Bravo" apgrozījums bija 10,556 miljoni eiro, bet zaudējumi - 318 870 eiro. Savukārt iegūstošā sabiedrība "Amber distribution Latvia" 2018.gadā strādāja ar 114,039 miljonu eiro apgrozījumu un 4,043 miljonu eiro peļņu.

Specializēto alkoholisko dzērienu tirdzniecības tīklā "Latvijas balzams veikali" ietilpst 48 veikali. Tostarp 36 veikali atrodas Rīgā, savukārt 12 veikali - dažādās Latvijas reģionālajās pilsētās. Kopš 2015.gada veikalu tīkls iekļauts starptautiskajā "Amber Beverage Group Holding" sastāvā.

LETA jau ziņoja, ka svētdien, 22.martā stājas spēkā likums par valsts apdraudējuma un tā seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem saistībā ar Covid-19 izplatību.

Valsts prezidents Egils Levits sestdien,21.martā izsludinājis kopā sešus likumus, ko piektdien,20.marta pieņēma Saeima, un tie publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis". Levits izsludināja likumu "Par valsts apdraudējuma un tā seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem sakarā ar Covid-19 izplatību", grozījumus Komerclikumā, grozījumus Invaliditātes likumā, grozījumus likumā "Par maternitātes un slimības apdrošināšanu", grozījumus Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā, kā arī grozījumus Rīgas domes atlaišanas likumā.

Turpmāk likums atļauj internetā iegādāties alkoholu. Likumā atļauts realizēt akcīzes preces, izmantojot distances līgumu, izņemot tabakas izstrādājumus un elektroniskajās cigaretēs izmantojamos šķidrumus. Reizē aizliegts realizēt alkoholiskos dzērienus personām, kuras jaunākas par 18 gadiem, kā arī aizliegts alkoholu realizēt laikā no plkst.22 līdz plkst.8.

Likums zaudēs spēku ar īpašu likumu. Šā likuma normas piemērojamas no ārkārtējās situācijas izsludināšanas brīža, lai ierobežotu Covid-19 izplatību.