Mediju grupa "Baltijas mediju alianse" pārtrauc vietējā satura ražošanu

Rīga, 20.marts, LETA. Mediju grupa "Baltijas mediju alianse" šodien pārtrauks vietējā satura ražošanu, tādējādi pārtraucot vairāku raidījumu veidošanu "Pirmajā Baltijas Kanālā (PBK). 

Uzņēmumā aģentūru LETA informēja, ka "līdz ar nesamērīgo ekonomisko spiedienu no valsts un tiesībsargājošo institūciju puses pret mediju grupas uzņēmumiem," tostarp trešo lielāko komerctelevīzijas kanālu Latvijā - PBK, mediju grupas vadība no šodienas ir spiesta pārtraukt vietējā satura ražošanu, ieskaitot ikdienas ziņu raidījumu "Latvijas laiks". Tāpat ēterā vairs nebūs pieejami citi Latvijā veidotie autorraidījumi, piemēram, "Aiz Kadra" un "Piecas Kapeikas", kā arī "Igaunijas Ziņas".

Jau ziņots, ka PBK reģistrēts 2002.gadā, un tā pamatkapitāls ir 49 980 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums 2018.gadā bija 2,87 miljoni eiro un peļņa - 648 062 eiro. Kompānijas 2019.gada finanšu rezultāti pagaidām nav publiskoti.

PBK vienīgais īpašnieks ir "Baltijas mediju alianse", kas reģistrēta 2007.gadā un kuras pamatkapitāls ir 3,58 miljoni eiro. Tās apgrozījums 2018.gadā bija 13,765 miljoni eiro, bet peļņa - 3,188 miljoni eiro.

Latvijas valstspiederīgajam Oļegam Solodovam pieder 50% uzņēmuma kapitāla daļu, bet otri 50% pieder Krievijas valstspiederīgajam Aleksejam Pļasunovam. Solodovs ir "Baltijas mediju alianses" valdes priekšsēdētājs kopš tās dibināšanas 2007.gadā. Kopā ar viņu valdē darbojas arī Pļasunovs.

"Baltijas mediju alianse" ietilpst PBK, reklāmas aģentūras "Pirmais Baltijas Muzikālais Kanāls" un "Baltijas mediju reklāma", reklāmas un mediju aģentūra "Ren TV Baltic", televīzijas kanālu izplatītājs "Tem LV" un izdevniecības nams "Print Media", kā arī laikraksti "MK Latvija" un "MK Estoņija" un to interneta versijas.

Kopumā "Baltijas mediju aliansē" ietilpst 25 televīzijas kanāli Baltijā. Uzņēmums producēja vietējās televīzijas ziņas Latvijā un Igaunijā.