"Eco Forte" kāpina dezinficējošo līdzekļu ražošanas apjomu līdz divām tonnām dienā

Rīga, 19.marts, LETA. Pastāvot augstam pieprasījumam pēc dezinfekcijas līdzekļiem, SIA "Eco Forte" pēdējās nedēļas laikā palielinājis ražošanas apjomu no 700 litriem līdz divām tonnām dezinfekcijas šķidruma dienā, tādējādi kāpinot ražošanu trīs reizes, aģentūru LETA informēja "Eco Forte" līdzīpašnieks un izpilddirektors Armands Alvaters. 

Patlaban uzņēmums primāri ar dezinfekcijas līdzekļiem apgādā medicīnas iestādes un valsts institūcijas. 

"Covid-19 epidēmijas laikā pats būtiskākais ir panākt, lai droši var strādāt tie, kas infekcijas riskam pakļauti vistiešāk - mediķi, policisti, armija un citas valsts struktūras, veikali un citi. Mums zvana nemitīgi - iestādes, uzņēmumi, privātpersonas. Diemžēl privātpersonām pagaidām atsakām, jo šobrīd prioritāte ir droša sabiedriskā vide un medicīnas iestādes -veselības iestādes, bankas, tirdzniecības tīkli," norādīja Alvaters.

Uzņēmums iegādājies vēl vienu dezinfekcijas līdzekļu ražošanas iekārtu, kas jau tuvākajās nedēļās ļaus nodrošināt vēl lielāku ražošanas apjomu. "Eco Forte" tirgū pazīstams ne vien kā dezinfekcijas līdzekļu ražotājs, bet arī dezinfekcijas līdzekļu ražošanas iekārtu "Envirolyte" izplatītājs.

"Mums bija iespēja šī brīža apstākļos operatīvi iegādāties vēl vienu iekārtu un tuvākajā laikā varēsim vēl palielināt ražošanas jaudas. Par izejvielu trūkumu nav jāuztraucas, jo dezinfekcijas līdzekļi tiek ražoti no ūdens un sāls, izmantojot elektrolīzes procesu - no nātrija hlorīda elektrolīzes procesā tiek ģenerēts aktīvais hlors (hipohlorskābe HOCl), kas ir viens no pasaulē efektīvākajiem dezinfekcijas līdzekļiem. Tas ir identisks cilvēka balto asinsķermenīšu radītajam aizsardzības mehānismam pret jebkura veida patogēniem, kas ne tikai nogalina patogēnus, bet arī ievērojami samazina patogēnu atkārtotu rašanos," skaidroja Alvaters.

Patlaban uzņēmums meklē partnerus, kas var piegādāt plastmasas pudelēm izsmidzinātājus, šobrīd to trūkst un tas apgrūtina produkta pieejamību.

"Aktīvi sadarbojamies ar saviem kolēģiem no Eiropas, ASV, Korejas, Vjetnamas un Ķīnas, lai apzinātu visefektīvākos risinājums, kas izstrādāti kopā ar mediķiem un nodrošina efektīvu dezinfekciju. Šobrīd meklējam sadarbības partnerus Latvijā, kas būtu gatavi ražot mākslīgā stikla boksus, kuros ievietot smidzināmās iekārtas. Tādējādi Latvija varētu pārņemt Āzijas valstu pieredzi, kur cilvēks, ieejot šādā boksā, 15 sekunžu laikā tiek apsmidzināts un pilnībā dezinficēts," norādīja Alvaters.

Viņš piebilda, ka "Envirolyte" iekārtas tiek plaši izmantotas daudzās pasaules valstīs, tām ir 80 distribūcijas centri. Šīs iekārtas nodrošina iespēju ražot dezinfekcijas līdzekļus medicīnas iestādēm, lauksaimniecības un putnkopības uzņēmumiem, tirdzniecības vietām, viesnīcām, sporta kompleksiem, baseiniem un pirtīm u.c.

SIA "Eco Forte" dibināta 2016.gadā un 2019.gadā strādāja ar 52 752 eiro apgrozījumu un guva 7122 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma īpašnieki ir Alvaters (67%) un Mārtiņš Šaško (33%).