"Latvijas aptieka" valdes locekles amatā iecelta Marina Serpova

Rīga, 19.marts, LETA. Zāļu ražotāja AS "Olainfarm" meitasuzņēmuma SIA "Latvijas aptieka" valdē iecelta Marina Serpova, teikts "Olainfarm" paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Tajā minēts, ka "Olainfarm" pakāpeniski pilnveido meitasuzņēmumu darbību un virzās uz koncerna līguma slēgšanu.

""Olainfarm" mērķis ir vēl vairāk stiprināt meitasuzņēmumu darbības kvalitāti un virzīties uz vienotu pārvaldības praksi visos grupas uzņēmums. Mēs esam ceļā, lai noslēgtu koncerna līgumu tādējādi nodrošinot pilnvērtīgu un vienotu pārvaldību. Mūsu mērķis ir virzīt "Olainfarm" grupu tālākai stabilai attīstībai atbilstoši mūsdienu risku vadībai un mūsu ambiciozajiem mērķiem kļūt par vienu no "Top10" farmācijas uzņēmumiem," pauž "Olainfarm" valdes locekle Milana Beļeviča.

Serpovai ir 18 gadu pieredze kā finanšu direktorei, kā arī uzņēmumu vadībā un finanšu pārvaldībā dažādās nozarēs gan Latvijā, gan ārvalstīs. Viņas darba pienākumos līdz šim attīstījusi prasmes finanšu un grāmatvedības jautājumos, komandas vadībā un motivācijas veicināšanā. Serpovas īpašumā nav "Olainfarm" akciju.

Vienlaikus darbu turpina līdzšinējie "Latvijas aptieka" valdes locekļi - valdes priekšsēdētājs Ilmārs Pajuste un valdes locekles Alla Čudovska, Olga Ivanova un Sintija Zaņģe. 

"Olainfarm" piederošajā aptieku tīklā "Latvijas aptieka" 2019.gadā darbojās 68 aptiekas 20 Latvijas pilsētās. Pēc provizoriskiem datiem, 2019.gadā uzņēmuma apgrozījums veidoja 26,1 miljonu eiro, kas ir par 8% vairāk nekā 2018.gadā.

"Latvijas aptieka" 2018.gadā strādāja ar 24,833 miljonu eiro apgrozījumu un guva 975 798 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.