Loģistikas uzņēmums "Kreiss" pagaidām neizjūt būtisku Covid-19 ietekmi uz kravu pārvadājumiem

Rīga, 13.marts, LETA. Loģistikas uzņēmuma SIA "Kreiss" darbību pagaidām būtiski neietekmē koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatība, aģentūrai LETA pastāstīja uzņēmuma pārstāve Brigita Ferstla.

Viņa norādīja, ka uzņēmumu satrauc situācija pasaulē saistībā ar Covid-19, bet pašreiz kravu plūsmas ierobežojumi ir nelieli un būtiski neietekmē "Kreiss" darbu.

"Mēs apspriežam un esam gatavi pieņemt mērus, ja situācija kļūs kritiska. Situācija tiek izvērtēta katru dienu," pauda Ferstla.

Viņa minēja, ka "Kreiss" vadība ir ieviesusi ierobežojumus biroja darbinieku braucieniem uz ārvalstīm, kuras jau ir iekļautas "sarkanajā zonā". Tomēr uz šīm zonām retos izņēmuma gadījumos tiek veikti braucieni, kuri ir ļoti svarīgi "Kreiss" biznesam. 

Ferstla skaidroja, ka visi autovadītāji tiek informēti par drošības pasākumiem, viņiem tiek izsniegti resperatori, dezinfekcijas līdzekļi un regulāri tiek izsūtīti atgādinājumi par nepieciešamību ievērot drošības pasākumus.

"Kreiss" reģistrēts 1994.gadā, un tās pamatkapitāls ir divi miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma finanšu dati par 2019.gadu vēl nav publiskoti, bet 2018.gadā kompānija strādāja ar 174,149 miljonu eiro apgrozījumu un 1,581 miljona eiro zaudējumiem. "Kreiss" uz pusēm pieder Sergejam Zaļizko un Andrejam Kuzņecovam. 

LETA jau vēstīja, ka saistībā Covid-19 vīrusa izplatību Latvijā līdz Lieldienām izsludināta ārkārtējā situācija, nosakot virkni stingru ierobežojošu pasākumu. Ārkārtējā situācija būs spēkā līdz šā gada 14.aprīlim. Covid-19 Latvijā līdz šim apstiprināta 17 cilvēkiem.