Tūrisma kompānijas "Astra tūre" apgrozījums pērn saruka par 16,3%

Rīga, 13.marts, LETA. Tūrisma kompānijas "Astra tūre" apgrozījums pagājušajā gadā salīdzinājumā ar gadu iepriekš samazinājās par 16,3% - līdz 2,312 miljoniem eiro, savukārt kompānijas peļņa bija 1797 eiro, kas ir pieaugums par 11,4%, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka 2019.gadā pieprasījums pēc "Astra tūre" sniegtajiem pakalpojumiem samazinājās, līdz ar to saruka arī apgrozījums. Vienlaikus uzņēmums turpināja tirgus izpēti un piesaistīja jaunus klientus.

"Astra tūres" vadība arī norāda, ka pērn ieguldīti līdzekļi kompānijas attīstībā un reklāmā, kā arī veikti ieguldījumi uzņēmuma interneta mājaslapas attīstībā, uzlabošanā un produkta tirdzniecības veicināšanā ar interneta starpniecību.

Kompānijas vadība atzīmē, ka kopš 2020.gada sākuma jaunā koronavīrusa epidēmijas dēļ situācija tūrisma sfērā ir kritiski pasliktinājusies - strauji samazinājies pieprasījums pēc ceļojumu un aviobiļešu rezervēšanas. Tāpat klienti masveidā atsakās no agrāk pasūtītajiem un apmaksātajiem pakalpojumiem. Tamdēļ "Astra tūres" ekonomiskie rādītāji ir strauji pasliktinājušies.

2018.gadā "Astra tūre" strādāja ar 2,762 miljonu eiro apgrozījumu un 1613 eiro peļņu.

Kompānija "Astra Tūre" izveidota 1995.gadā. Tās pamatkapitāls ir 2845 eiro, un tās lielākais īpašnieks ir Aleksandrs Boļšakovs (57,96%), savukārt pārējās kompānijas kapitāldaļas pieder Svetlanai Boļšakovai (22,98%) un Vitautam Aļeņčikam (19,05%).