"Hansab" apgrozījums pērn pieaudzis par 55%

Rīga, 11.marts, LETA. Inovatīvu tehnoloģiju risinājumu uzņēmuma "Hansab" apgrozījums pagājušajā gadā sasniedzis gandrīz septiņus miljonus eiro, kas ir par 55% vairāk nekā gadu iepriekš, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

Uzņēmumā skaidroja, ka apgrozījuma pieaugumu galvenokārt veicinājusi veiksmīga sadarbība ar vadošajiem reģiona uzņēmumiem. Strauju kāpumu piedzīvoja trīs galvenie darbības sektori - finanšu, transporta un mazumtirdzniecības. Pērn tieši bankas veica rekordlielas investīcijas tehnoloģiskajā attīstībā, tāpēc tika piegādāti jaunākās paaudzes bankomāti "Swedbank" un bankai "Citadele". Tāpat bija vērojama paaugstināta interese par "2FA" autentifikācijas rīkiem.

Pagājušajā gadā audzis pieprasījums arī pēc dažādiem pašapkalpošanās risinājumiem mazumtirdzniecības nozarē - "Hansab" tehnoloģiskie risinājumi ieviesti mazumtirgotāja "Maxima Latvija" elektronisko cenu zīmju izstrādē, "Rimi Latvia" projektā "Rimi Drive" un "Apollo Cinema" automatizētu skaidras naudas apstrādes risinājumu ieviešanā. Tāpat aizvien augošā e-komercijas nozare veicinājusi pašapkalpošanās sūtījumu un transporta sektora joprojām augošo attīstību. Tādējādi pērn "Hansab" uzstādījis vairāk nekā 80 jaunu automatizētu paku terminālu sūtījumu piegādātājiem "Omniva" un "DPD".

"Hansab" pārdošanas direktors Arnis Kļaviņš norādīja, ka uzņēmums aug un attīstās, tāpēc šogad, būtiski palielinot darbinieku skaitu, kompānija plāno pārvākties uz jaunām biroja telpām.

Viņš prognozēja, ka pieprasījums pēc dažādu procesu automatizācijas un moderniem tehnoloģiskajiem risinājumiem augs mazumtirdzniecības un transporta nozarēs, savukārt banku sektorā strauja attīstība nebūs vērojama. Tāpat potenciālas sadarbības iespējas uzņēmums redz valsts sektorā, viesnīcu un izklaides industrijā, kā arī sadarbojoties ar rūpniecības un veselības aprūpes uzņēmumiem.

Kļaviņš norādīja, ka "Hansab" grupa izstrādājusi divus jaunus risinājumus, ko ievieš tirgū, telpu rezervēšanas un pārvaldības risinājumu "APEAR" un autostāvvietu risinājumu "ENTRINGO".

"Hansab" reģistrēta 1993.gadā, un tās pamatkapitāls ir 550 670 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums 2018.gadā bija 4,447 miljoni eiro, bet peļņa - 52 983 eiro. "Hansab" īpašnieks ir Igaunijā reģistrēts uzņēmums "Osauhing Hansab group".