Notiks vēja elektrostaciju parka "Rauna" būvniecības ietekmes uz vidi novērtējuma sākotnējā sabiedriskā apspriešana

Rīga, 11.marts, LETA. Vēja elektrostaciju parka "Rauna" būvniecības Raunas novadā sākotnējās sabiedriskās apspriešanas sanāksme notiks 25.martā, plkst.17.30 Raunas pagasta aktu zālē, liecina paziņojums Vides pārraudzības valsts biroja mājaslapā.

Paziņojumā teikts, ka SIA "WPR2" ir iecerējusi Raunas novada teritorijā izbūvēt vēja elektrostaciju parku Rauna. Vēja parka teritorijā ir iecerēts uzstādīt ne vairāk kā 19 jaunus lielas jaudas vēja ģeneratorus. 

Ņemot vērā, ka ietekmes uz vidi novērtējuma procesa laikā var tikt identificēti ierobežojoši faktori, kas saistīti ar prasībām dabas vērtību un sabiedrības veselības aizsardzībai, kopējo uzstādāmo staciju skaitu un izvietojumu ir paredzēts vērtēt ietekmes uz vidi novērtējuma procesa laikā, ņemot vērā gan pieejamo pārvades sistēmas kapacitāti, gan ar ietekmi uz vidi, gan ekonomiskos un citus saistītos aspektus, kas var ietekmēt paredzētās darbības realizācijas apjomu.

Uzstādāmo vēja elektrostaciju modelis un tehniskie raksturlielumi patlaban vēl nav noteikti. Ietekmes uz vidi novērtējuma procesā ir paredzēts vērtēt vairākus vēja elektrostaciju modeļus, salīdzinot tos kā tehnoloģiskās alternatīvas. Vienlaicīgi ar plānoto vēja elektrostaciju uzstādīšanu ir paredzēts izbūvēt to uzstādīšanai un ekspluatācijai nepieciešamo infrastruktūru - pievedceļus, laukumus, enerģijas pārvades un telekomunikāciju līnijas, norādīts paziņojumā.

Iedzīvotāji iepazīties ar sagatavotajiem dokumentiem var Raunas, Smiltenes un Vecpiebalgas novada pašvaldībās, kā arī SIA "Estonian, Latvian & Lithuanian Environment" tīmekļa vietnē "www.environment.lv".

Rakstveida priekšlikumus par paredzēto darbību var iesniegt līdz šā gada 1.aprīlim Vides pārraudzības valsts birojā.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "WPR2" ir reģistrēta 2019.gada 18.februārī. Uzņēmuma apmaksātais pamatkapitāls ir 2800 eiro. Uzņēmuma dalībnieks ir SIA "ENU", kas dibināts 2019.gada 18.janvārī. Abos uzņēmumos par patiesā labuma guvēju reģistrēta Kristīne Neiberga.