"Evolution Latvia" apgrozījums pērn saglabājās iepriekšējā gada līmenī

Rīga, 9.marts, LETA. Informāciju tehnoloģiju (IT) un spēļu prezentētāju ārpakalpojumu uzņēmums "Evolution Latvia" pērn strādāja ar 89,942 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 1% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa samazinājās par 5,4% un bija 7,395 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Gada pārskatā norādīts, ka pērn "Evolution Latvia" ieņēmumi no datu translācijas pakalpojumiem veidoja 89,641 miljonu eiro, bet no grāmatvedības un konsultatīvajiem pakalpojumiem ieņēmumi veidoja 300 939 eiro. 

Kā sacīts gada pārskatā, aizvadītā gadā uzņēmuma ienākumi no pakalpojumu sniegšanas Eiropas Savienības valstīs bija 89,912 miljoni eiro, bet ienākumi no pakalpojumu sniegšanas Latvijā - 30 000 eiro. 

Vadības ziņojumā atzīmēts, ka iepriekšējā gadā kompānija darbības apjomu saglabāja iepriekšējā gadā, savukārt ražošanas izmaksas palielinājās par 2% vairāk nekā iepriekšējā gadā. Taču administrācijas izmaksas samazinājās par 16%. 

Kā norādīts vadības ziņojumā, pērn "Evolution Latvia" pērn turpināja ieguldīt studijās un tehniskā aprīkojuma uzlabošanā, kā arī nomaiņā. Kopējā ieguldījuma summa par telpu nomaiņu iepriekšējā gadā veidoja 478 000 eiro, bet par tehnisko aprīkojumu - divus miljonus eiro.

"Evolution Latvia" vadība plāno turpināt kompānijas izaugsmi, kā arī plāno palielināt pakalpojumu apjomu un ieguldīs kompānijas pamatlīdzekļos, nomainot vecās tehnikas pret jaunām.

"Evolution Latvia" valde iesaka pārskata gadā gūto peļņu atstāt nesadalītu un izmantot to uzņēmuma turpmākās attīstības veicināšanā.

"Evolution Latvia" 2018.gadā strādāja ar 89,012 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 21,1% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa palielinājās par 27%, sasniedzot 7,818 miljonus eiro.

"Evolution Latvia" reģistrēta 2006.gada martā, un tās pamatkapitāls ir 2828 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Maltā reģistrētā kompānija "Evolution Malta Holding Limited".