"Latvijas valsts meži" noslēguši līgumu ar "Selva būve" par Zemgales reģiona klientu centra būvniecību

Rīga, 6.marts, LETA. AS "Latvijas valsts meži" noslēguši līgumu ar būvkompāniju SIA "Selva būve" par Zemgales reģiona klientu centra būvniecību, aģentūru LETA informēja uzņēmumā. 

Projektā paredzēts izbūvēt Zemgales reģiona klientu centra ēku Jelgavā, Rīgas ielā 54A. Noslēgtā būvniecības līguma summa ir 4 599 414,99 eiro, un realizācijas laiks ir 14 mēneši no līguma noslēgšanas brīža. 

"Selva būves" valdes priekšsēdētājs Rolands Orlovskis informēja, ka tā būs koka konstrukcijas būve, kuras galvenie elementi būs koks, betons un stikls. Šis būs jau otrais "Latvijas valsts mežu" projekts, ko realizēs "Selva būve". Pirms četriem gadiem "Selva būve" nodeva ekspluatācijā "Latvijas valsts mežu" klientu centru Dundagā, kurš konkursā "Latvijas būvniecības gada balva 2016" ieguva pirmo vietu nominācijā "Koka būve". 

Zemgales reģiona klientu centra būves risinājuma pamatā ir koka konstrukciju ēka ar zāģētu koka dēļu apšuvumu, akcentētām masīvām līmētām koka konstrukcijām - kolonnām, kas kontrastē ar stiklotajām ēkas daļām, maksimāli izmantojot dienas gaismu un ekonomējot energoresursus. Ēku plānots īpaši siltināt un izolēt ar kokšķiedru izolāciju. Koka konstrukcijas un koka apdare iekļauj modernus, ekonomiskus un ekoloģiskus inženiertehniskos risinājumus. 

Būvdarbu plānošanai un organizēšanai jau otro reizi tiks izmantots "Building Information Model" rīks vai BIM. Ēkas arhitektonisko veidolu un inženiertehniskos risinājumus projektēja SIA "5. iela".

"Selva būve" dibināta 2004.gada 1.jūnijā. Uzņēmuma galvenais darbības virziens ir jauno ražošanas, sabiedrisko, dzīvojamo ēku būvniecība, ēku rekonstrukcija un renovācija. Uzņēmums savas pastāvēšanas laikā ir uzbūvējis un rekonstruējis vairāk nekā 80 ēkas un inženierbūves - daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas, biroju un noliktavu ēkas, degvielas uzpildes stacijas, ražošanas ēkas, tirdzniecības centrus, un autostāvvietas.  

2018.gadā "Selva būve" strādāja ar 15,926 miljonu eiro apgrozījumu un guva 115 456 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Selva būve" pilnībā pieder Rolandam Orlovskim.