Reģistrēta jaunā "Rīgas kartes" valde

Rīga, 4.marts, LETA. Reģistrēta SIA "Rīgas karte" valde, kuras sastāvā ir Francijas pilsone Katrīna Gaurāna, Jeļena Loiterštene un Diāna Šmite, liecina "Firmas.lv" informācija.

Jaunā valde reģistrēta 3.martā. Valdes priekšsēdētāja ir uzņēmuma akcionāres, ASV tehnoloģiju kompānijas "Conduent" finanšu direktore Francijā  Gaurāna, bet "Rīgas kartes" juriste Loiteršteine un Šmite ir valdes locekles.

"Rīgas kartes" akcionāri ir pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" un ASV tehnoloģiju kompānija "Conduent". 51% "Rīgas kartes" pieder "Rīgas satiksmei", bet 49% - Francijas uzņēmumam "Conduent Business Solutions".

LETA jau ziņoja, ka 23.oktobrī uzņēmuma akcionāru sapulcē no amata tika atsaukta iepriekšējā valde, kurā no "Rīgas satiksmes" puses amatu ieņēma Jānis Meirāns un Pāvels Tulovskis, bet no "Conduent" - Ēriks Morizūrs.

Komentējot akcionāru lēmumu, Meirāns aģentūrai LETA atzina, ka valdes locekļu starpā bijis neatrisināms konflikts, taču lēmuma pamatotību nekomentēja. Viņaprāt, izmaiņas gan ir tikai "kosmētiskas", jo pārējie valdes locekļi uzņēmumā saglabās citus amatus un viņu vietā tiek iecelti cilvēki, kuriem neesot atbilstošas pieredzes. Vienlaikus viņš pauda viedokli, ka nav saprotams, kā mazākuma akcionārs - SIA "Conduent" - kurš sevi pozicionē kā ar augstiem pārvaldības principiem strādājošs uzņēmums, desmit gadu laikā nav pamanījis uzņēmumā notiekošo.

Viņu vietā valdē tika iecelta Šmite, "Rīgas kartes" juriste Loiteršteina, bet par jauno valdes priekšsēdētāju apstiprināta "Conduent" finanšu direktore Francijā Gaurāna.

Šmite ilgstoši bija Emīla Jakrina vietniece laikā, kad viņš ieņēma Rīgas domes satiksmes departamenta pienākumu izpildītāja amatu, taču darbu atstāja pēc tam, kad direktora amatā atgriezās Vitālijs Reinbahs. 

Savukārt Loiteršteina ir "Rīgas kartes" juriste un personas datu aizsardzības speciāliste.

"Rīgas karte" ir 2007.gadā dibināts uzņēmums, kas izveidoja un uztur Rīgas sabiedriskā transporta un autostāvvietu elektronisko norēķinu sistēmu.