Modes zīmola mazumtirgotāja "Baltika Latvija" apgrozījums pērn saruka par 10,7%

Rīga, 2.marts, LETA. Modes mazumtirdzniecības uzņēmuma "Baltika Group" meitas uzņēmums "Baltika Latvija" pērn strādāja ar 8,977 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,7% mazāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa pieauga vairākas reizes un bija 84 151 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Baltija Latvija" gada pārskatā norādīts, ka pērn ienākumi no preču realizācijas iekšzemē veidoja 8,961 miljonu eiro, no pārdošanas Eiropas Savienībā - 14 224 eiro, bet citi ienākumi - 2395 eiro. 

Vadības ziņojumā sacīts, ka ieņēmumu samazinājums ir saistīts ar konkurences pieaugumu, tirdzniecības centra "Akropole" atvēršanu, kurā uzņēmumam nav veikalu, novēlots pirmās pārdošanas cenas politikas uzlabojums, interneta veikalu pārdošanas pieaugumu Latvijā, kā arī dažu nerentablu veikalu slēgšanu. "Baltika Latvija" gadu noslēdza ar 19 veikaliem, kas ir par trīs veikaliem mazāk nekā gadu iepriekš.

Kā norādīts vadības ziņojumā, "Baltika Group" notika vadības maiņa, un jaunā vadība izvēlējās strādāt pie zīmolu, izmaksu un personāla optimizācijas un darbības modernizācijas. Līdz ar pārmaiņām iepriekšējā gadā uzņēmums likvidēja "Bastion" zīmolu.

Nākotnē "Baltika Latvija" vadība plāno turpināt iesāktās pārmaiņas uzņēmumā, piemēram, turpināt likvidēt tos zīmolus, kuru stila un piegriezuma apģērbus var pievienot citiem kompānijai piederošiem zīmoliem. 2020.gadā plānots apvienot "Mosaic" un "Monton" kolekcijas, apvienojot tās zem zīmola "Monton".

Tāpat vadības ziņojumā teikts, ka liels izaicinājums kompānijai būs pieaugošās konkurences spiediens apstākļos, kad nav potenciālo pircēju skaita pieauguma.

"Baltika Latvija" 2018.gadā strādāja ar 10,058 miljonu eiro apgrozījumu, kas bija par 0,2% mazāk nekā iepriekšējā gadā, bet peļņa saruka par 28,4% un bija 11 419 eiro.

Kompānija reģistrēta 2002.gada maijā, un tās pamatkapitāls ir 1,609 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Igaunijā reģistrētais uzņēmums "Baltman".

LETA jau ziņoja, ka "Baltika Latvija" vadītāja Maruta Ērgle atstājusi darbu uzņēmumā un pieņēmusi lēmumu veltīt laiku savam privātajam biznesam. Pašlaik Latvijas uzņēmumu pārvalda līdzšinējā finanšu direktore Māra Strode kopā ar mazumtirdzniecības un pārdošanas vadītāju Jevgēniju Kozlovu.